Două infirmiere și o îngrijitoare de la Spitalul Judetean de Urgență din Pitești plasate în arest preventiv

Două infirmiere și o îngrijitoare de la Spitalul Judetean de Urgență din Pitești au fost arestate preventiv, miercuri, 16 mai, pentru că ar fi întocmit acte medicale fictive, pe bandă rulanta. Una se află în arest la Poliție, celelalte două, la domiciliu. Anchetatorii spun că din rețea ar fi făcut parte și trei medici din spital, care vor fi si ei audiați, a relatat TVR.

Atenții și diverse sume de bani, chiar și sume de 3500 de lei primeau cele trei angajate ale spitalului pentru a elibera concedii medicale și fișe pentru examinare auto. Solicitanții nici măcar nu se prezentau la control.

Marius Ştefan, procuror-șef Parchetul Argeş, a declarat pentru Pro Tv: “De la un pachet de cafea, până la sume de ordinul miilor. 3.500 am stabilit noi, până în acest moment, că ar fi suma maximă. Clienţi, clienți recomandaţi de alţi clienţi de-ai inculpatelor, ele, oricum, nu refuzau orice persoană care dorea să obţină astfel de documente. Chiar erau preocupate să racoleze astfel de persoane.”

Totul a ieșit la iveală după ce Casa Județeană de Pensii a descoperit că actele medicale ale unor pacienți nu corespundeau cu fișele de internare.

Angajatele erau sub observație de mult timp. Una dintre ele era în perioada de încercare, după o condamnare cu suspendare de 2 ani și 11 luni, pentru infracțiuni similare.

Reținerea celor 3 femei a afectat activitatea Spitalului, care duce oricum lipsă de personal. Cei trei medici, suspectați că ar fi fost complici, au în acest moment calitatea de învinuiți și urmează să fie audiați.

Cele mai citite

Related Articles