Avocat şi poliţist mehedinţeni trimişi în judecată de sărbători

judecator mita catuseProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi, un avocat din cadrul Baroului Mehedinţi și un agent de poliţie al Biroului Poliţiei Rutiere Drobeta Turnu-Severin din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, în sarcina cărora s-a reţinut infracțiunea de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în cursul lunii octombrie 2013, avocatul a pretins de la un denunţător suma de 5.000 lei, în scopul remiterii acesteia agentului şef adjunct în cadrul Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Drobeta Turnu-Severin.

Acesta din urmă, după primirea sumei de bani, trebuia să-l determine pe un agent de poliție să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, respectiv, să nu întocmească dosar penal împotriva denunțătorului, implicat într-un eveniment rutier.

La data de 14 octombrie 2013, denunțătorul i-a remis avocatului, în prezenţa agentului de poliţie, suma de 1.500 lei, din cei 5.000 lei pretinşi, iar la data de 26 noiembrie 2013, avocatul a primit de la denunțător și diferenţa de 3.500 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În timpul urmăririi penale, au fost consemnate la o unitate bancară sumele de 3.095 euro și 11.800 lei, ce au fost ridicate cu ocazia percheziției efectuată la domiciliul poliţistului, urmând ca ulterior, instanţa de judecată să dispună restituirea către denunţător a sumei de 1.500 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Craiova.

La instrumentarea cauzei, procurorii au colaborat cu ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) şi au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Atât avocatul, cât şi agentul şef adjunct al Biroului Poliţiei Rutiere Drobeta Turnu-Severin din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, sunt cercetaţi în stare de libertate, instanţa Curţii de Apel Craiova dispunând măsura de a nu părăsii ţara.

În această etapă a procesului penal, ambii inculpaţi beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Cele mai citite

Related Articles