Campania agricolă de primăvară, pe final: În Caraş-Severin cartofii, floarea soarelui şi porumbul, în topul culturilor

106

Campania agricolă de primăvară este pe sfârşite în Caraş-Severin, a declarat pentru Radio Reşiţa Pavel Nefir – adjunctul Direcţiei agricole judeţene.

Lucrările în câmp nu au fost influenţate foarte mult de ploi şi s-au efectuat pe suprafeţe mai mari faţă de cele preconizate anterior.

Cu porumb au fost însămânţate 16.000 de hectare, însemnând un procent de 86-87 % din suprafaţa preconizată, floarea soarelui au fost semănate aproape 5.000 de hectare din cele 5.300 planificate, adică un procent de 90 %. Suprafaţa cu cartofi a fost plantată aproape în întregime, a început semănatul la soia; din cele 1.900 de hectare au fost însămânţate 838 şi acum se lucrează la cultura sorgului.

În plus, a mai spus Pavel Nefir, faţă de programul agricultorilor s-au mai cultivat: 290 de hectare de mazăre, 81 de hectare de orzoaică de primăvară, 87 de hectare de grâu de primăvară şi 300 de hectare de rapiţă de primăvară.

Până în prezent au fost însămânţate aproximativ 35.000 de hectare cu culturi de primăvară.

Cele mai mari suprafeţe cultivate cu culturi de primăvară în Caraş-Severin sunt pe raza localităţilor: Berlişte, Berzovia, Oraviţa şi Măureni.

Amintim că, suprafaţa totală cu potenţial arabil a judeţului Caraş-Severin este de 129.000 de hectare. (Hardy Cvoica)