“Viaţa Sfinţilor” interpretată la Zilele Credinţei şi Culturii în Episcopia Caransebeşului

89

Patru trupe de teatru formate din elevi au încântat publicul caransebeşean, astăzi, la Casa de Cultură “George Suru” a municipiului de pe Timiş şi Sebeş.
Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a Festivalului de teatru pentru copii, intitulat “Viaţa Sfinţilor”.

Evenimentul cultural a reunit copii şi tineri din judeţul Caraş-Severin, care au expus într-un mod actoricesc viaţa sfinţilor, a celor care au pătimit în închisorile comuniste, unele parabole spuse de Mântuitorul în evangheliile Sale, cât şi lupta pe care a depus-o poporul român pentru înfăptuirea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.

Festivalul a avut ca prim scop încurajarea tinerilor spre artă, precum şi dezvoltarea lor armonioasă în spiritul creştin, luându-i ca modele pe oamenii care s-au jertfit pentru Hristos.

Trupele participante au fost din Caransebeş, “Afronte” a Seminarului Teologic “Episcop Ioan Popasu”, “Sherezada” de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Oţelu Roşu, “Renaşterea” de la Şcoala Gimnazială din Poiana şi “Princeps” de la Şcoala Gimnazială din Slatina-Timiş.

La finalul festivalului membrii juriului au oferit actorilor, dar şi coordonatorilor lor, plachete, daruri şi sume de bani. Manifestarea a fost organizată sub egida evenimentului “Zilele Credinţei şi Culturii în Episcopia Caransebeşului“.

Arhimandrit Casian Ruşeţ, consilier eparhial, Sectorul cultural:

(Ada Botezan)