Politica de control al naşterilor a fost relaxată în China

copii_chinezi_010961e175Cea mai înaltă instanţă legislativă din China a adoptat, astăzi, actele oficiale prin care se desfiinţează taberele de reeducare prin muncă şi se relaxează politica de control al naşterilor, relatează presa de la Beijing. Anunţate de autorităţi în luna noiembrie, aceste reforme fuseseră adoptate deja printr-un vot al unui organism al Partidului Comunist, aflat la putere în această ţară.

Introdus în 1957, sistemul de reeducare prin muncă permite arestarea persoanelor printr-o simplă decizie a poliţiei pentru o durată de maxim patru ani. France Presse comentează însă că, surse de multiple abuzuri, aceste tabere sunt folosite de către autorităţile locale împotriva contestatarilor şi a utilizatorilor de Internet care denunţă corupţia.

În privinţa celei de-a doua decizii, agenţia franceză notează că, de acum, cuplurile au dreptul la doi copii, modificare menită să oprească îmbătrânirea populaţiei . Noua prevedere anulează articolul din legea adoptată acum trei decenii şi care interzicea unei familii să aibă mai mult de un copil – măsură introdusă, atunci, pentru a stagna creşterea demografică .

Cele mai citite

Related Articles