[UPDATE][AUDIO] Deputatul Gheorghe Coman va fi cercetat în libertate

Coman_Gheorghe

Sâmbătă, 28 decembrie

Deputatul Gheorghe Coman, acuzat de folosirea influenţei funcţiei de conducere din partid pentru obţinerea de bani, va fi cercetat în libertate, după ce Instanţa Supremă a respins aseară cererea DNA de arestare preventivă a acestuia. Decizia judecătorilor a fost luată după ce plenul Camerei Deputaţilor a votat pentru încuviinţarea cererii procurorilor de arestare a deputatului, suspendat deja din Partidul Conservator din care făcea parte. Care a fost ieri succesiunea evenimentelor, ne spune Roman Muşat:

Vineri, 27 decembrie

Un complet al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecă, în această seară, cererea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă pentru 29 de zile a deputatului Gheorghe Coman pe care îl acuză de fapte de corupţie, ne-a transmis redactorul Radio România, Diana Surdu. Gheorghe Coman a fost audiat astăzi la sediul central al DNA din Capitală, la puţin timp după ce plenul Camerei Deputaţilor a încuviinţat solicitarea procurorilor de arestare preventivă a acestuia. Procurorii îl acuză pe Coman că ar fi promis unor terţi sprijin politic pentru accesul în funcţii publice importante în schimbul unor sume de bani sau a unor produse.

***

Camera Deputaţilor a aprobat astăzi cererea procurorilor DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman. Potrivit redactorului Radio România, Alina Stănuţă, decizia a fost luată cu 190 de voturi pentru şi 34 împotrivă. Deputatul Gheorghe Coman, care este acuzat de fapte de corupţie, nu a fost prezent la şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, unde ar fi putut să îşi prezinte un punct de vedere.

Între timp, procurorii anticorupţie au decis să-l aducă pe Gheorghe Coman la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a-l audia. Surse judiciare, citate de redactorul Radio România Mădălina Verman, afirmă că procurorii intenţionează să propună Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă a deputatului Coman.

Cele mai citite

Related Articles