Gimnasta Diana Văleanu, în topul celor mai bune sportive ale Federației Române de gimnastică ritmică

Diana ValeanuDiana Văleanu, de la CSS Reșița, a fost inclusă de Federația Română de gimnastică ritmică, în topul celor mai bune 10 sportive în anul 2013. Eleva antrenoarei Luminința Lațcu ocupă locul 10 în această ierarhie. În clasamentul Federației, pe locul patru se află reprezentanta CSM Arad, Ștefania Chiriac.

Podiumul clasameentului este ocupat de Alexandra Piscupescu, de la CS Olimpia Bucureşti, urmată de Adriana Teocan şi Luiza Filiorianu, ambele, de la CS Olimpia Bucureşti.

Diana Văleanu a început gimnastica la vârsta de 5 ani, cu antrenoarea Luminiţa Laţcu, la Clubul Sportiv Şcolar Reşiţa, şi ca junioară a obţinut titlul naţional la individual, panglică şi măciuci, potrivit site-ului cssresita.ro. Din 2012 Diana Văleanu a trecut la categoria senioare. Anul acesta Diana Văleanu s-a clasat pe locul 3, la individual compus, la întrecerile Cupei României la gimnastică ritmică. La Cupa României, sportiva din Reşiţa a mai cucerit o medalie de argint la cerc, şi două medalii de bronz la măciuci şi panglică. Tot în 2013, Diana Văleanu a reprezentat România la Campionatul European de Gimnastică Ritmică, alături de Alexandra Piscupescu, însă, fără a reuşi să urce pe podium. În clasamentul Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Diana Văleanu ocupă anul acesta locul zece.

De același autor

Related Articles