[FOTO] Celebrul pianist Saleem Ashkar la Sala Radio

Pianistul Saleem Abboud Ashkar este capul de afiş al serii de vineri, 27 aprilie, ora 19:00, de la Sala Radio. Julien Salemkour, dirijor renumit care revine în fiecare stagiune alături de Orchestra Naţională Radio va prezenta un program simfonic Schumann, care cuprinde Uvertura Manfred op. 115 şi Simfonia nr.1 în si bemol major, op. 38 A primăverii. De-a lungul timpului, Julien Salemkour a fost dirijor invitat al unor prestigioase instituţii muzicale precum Metropolitan Opera din New York, Teatro alla Scala din Milano, Semperoper din Dresda, Staatskapelle Berlin şi Orchestra Simfonică Radio din Berlin, iar la Staatsoper Berlin a dirijat peste 200 de spectacole de operă şi balet.

Saleem Abboud Ashkar va evolua în partea a doua a serii şi va interpreta Concertul nr 1 în re minor pentru pian şi orchestră, op. 15 de Johannes Brahms. Saleem Abboud Ashkar a debutat la Carnegie Hall din New York la 22 de ani şi de atunci a susţinut numeroase recitaluri la Wigmore Hall, Mozarteum Salzburg, Musikverein Viena, Concertgebouw, este invitat în mod frecvent al festivalurilor de la Lucerna, Ravinia, Risør, participă la Proms Festival, Ruhr Klavier Festival. De asemenea, în concerte cu orchestra, colaborează în mod frecvent cu dirijori renumiţi precum: Zubin Mehta, Daniel Barenboim, Riccardo Muti, Riccardo Chailly, Fabio Luisi, Lawrence Foster, Philipp Jordan, Nikolaj Znaider, Pietari Inkinen, Jakub Hrusa, Christoph Eschenbach.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziţiona şi la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.

De același autor

Related Articles