În perioada 23 – 25 aprilie, Teatrul de Vest Reşiţa va participa la Zilele Cultural Europene de la Pucioasa, judeţul Dâmboviţa. Evenimentul se va desfăşura la Centrul Cultural European de la Pucioasa, unde Teatrul de Vest Reşiţa va prezenta, marţi 24 aprilie, spectacolele „Emil şi detectivii” şi „39 de trepte”.

Marţi, 24 aprilie:
Ora 11.00 – musicalul pentru copii „EMIL ŞI DETECTIVII”, de Erich Kästner, regia şi coregrafia: Baczó Tünde, scenografia: Baczó Tünde, muzica originală: Cári Tibor, video: Balázs Klári, text cântece: Frank Ildikó.

Din distribuíe fac parte copiii Darius Balint, Filip Ichim, Paul Nițulescu,Tudor Tănasă, Alesia Caimac, Flavian Tănasă, Teodora Firu, și actorii Florin Ibrași, Marius Tudor, Camelia Ghinea,Roxana Olsanschi, Ana Maria Cizler

Seara, de la ora 19.00, Teatrul de Vest va prezenta comedia „39 DE TREPTE”, de Alfred Hitchcock & Patrick Barlow, regia: Johannes Lang.

În anul 2005, Patrick Barlow a realizat adaptarea pentru scena londoneză, iar în 2008 spectacolul a avut premiera pe Broadway, unde se bucura încă de un mare succes.

Romanul „39 de trepte” a fost scris John Buchan în anul 1915, iar filmul cu acelaşi titlu, a fost realiyat de Alfred Hitchcock în anul 1935. Marele maestru al suspansului a simplificat mult acţiunea pentru a fi mai uşor ide înţeles cinefililor. Multe din secvenţele de pe peliculă au rămas memorabile, fiind realizate în stilul lui Hitchcock de creator genial al unei atmosfere horror, aşa cum este secvenţa cu menajera ce a descoperit un cadavru într-un apartament, iar peste strigătul ei de spaimă se suprapune sirena unui tren, sporind şocul pe care-l resimt spectatorii filmului.

Regizorul și producătorul de film Alfred Hitchcock, în ciuda faptului că nu a primit niciun premiu Oscar în competiție, întotdeauna a fost și va fi considerat maestrul suspans-ului. În 1979, American Film Institute îi decernează premiul pentru munca sa. În același an, Regina Angliei îi decernează titlul de Sir.

Radio România Reşiţa este partener media al Teatrului de Vest !

Anca Bica Bălălău