Radio România Muzical propune săptămânal, începând de marţi, 17 aprilie, o nouă emisiune, care se înscrie printre produsele editoriale Radio România dedicate Centenarului Marii Uniri, în cadrul campaniei Moştenitorii României. Emisiunea se intitulează Muzici tradiţionale româneşti: pe parcursul a 20 ediţii, etnomuzicologul Constantin Secară trece în revistă muzicile tradiţionale specifice fiecărei regiuni istorice româneşti, punând accent pe unitatea în diversitate a folclorului muzical românesc, ca expresie şi dovadă a unităţii de neam, limbă şi ţară.

Cercetător ştiinţific la Institutul de Etnografie şi Folclor Constantin Brăiloiu al Academiei Române, Constantin Secară propune audiţii unice, muzici tradiţionale româneşti neatinse de presiunea comercialului sau kitsch, înregistrări care surprind prin originalitatea şi inventivitatea lor – un model de lăsat mai departe generaţiei următoare, moştenitorilor României.

În fiecare marţi, de la ora 19:00, Muzici tradiţionale româneşti la Radio România Muzical. Emisiunile pot fi ascultate şi în arhiva online, pe www.romania-muzical.ro.

Moştenitorii României, un proiect Radio România.

(A.B.B.)