Şoferii  români care vor fi opriți  în trafic de către poliţişti și vor avea Inspecţia Tehnică Periodică (ITP)a mașinii  expirată vor rămâne fără talon şi fără plăcuţele cu numerele de înmatriculare şi vor fi amendaţi, a relatat  News.ro. Măsura se va aplica începând din 20 mai, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Într-un mesaj postat pe Facebook, Ministerul Afacerilor Externe  îi avertizează pe şoferi să verifice valabilitatea inspecţiei tehnice a maşinii, pentru că din 20 mai vor fi sancţiuni mai aspre.

„Din 20.05.2018, dacă sunteţi surprinşi în trafic cu ITP expirată poliţistul vă va reţine talonul şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă şi o dovadă fără drept de circulaţie. Aşadar, nu o să mai luaţi maşina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeţi la RAR… deci, mult mai complicat!”, spun reprezentanţii MAI.

Acelaşi lucru este valabil şi dacă maşina a fost cumpărată sau vândută, dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare.

Astfel, începând cu 20 mai, se va aplica suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru ITP expirată. Suspendarea încetează automat la data la care vehiculul trece o nouă inspecţie tehnică periodică.