Graţioasele gimnaste se vor întrece la Cupa Primăverii Reşiţa 2018

240

Cupa Primăverii la gimnastică ritmică va avea loc mâine, de la ora 15.00, la Sala de sport a Școlii Gimnaziale nr.9 din Reșița și este organizată de către CSS Reșița, cu sprijinul Direcției Judetene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin.

Evenimentul se adresează gimnastelor de performanță din țară de la cluburile sportive: Nr.1 Timișoara, CSU Oradea și CSS Reșița, care vor concura la categoriile: mica gimnastă, a – IV-a, a-III-a, la junioare și senioare.

Detalii despre competiție ne-a oferit una dintre antrenoarele reșițencelor, Luminița Lațcu:

”Avem participante de la Oradea, Timișoara și noi, iar în total vom fi 50 de sportive, la toate categoriile, de la 7 ani până la junioare. Senioare nu sunt în acest concurs, care este un test de verificare. CSS Reșița a mai luat parte și la alte competiții recente, de verificare, întreceri ce au avut loc la Baia Mare și Novisad. Ne pregătim pentru Campionatele Naționale de Copii ce vor avea loc la finalul săptămânii viitoare. Ne dorim să obținem măcar o verificare la Cupa României. Arbitrajul la competiția de la Reșița este asigurat de antrenoarele din Oradea, Timișoara și Reșița, care oficiază în competițiile naționale. ”

Prin această competiție sportivă se dorește susținerea unei educații pentru sănătate, promovarea gimnastici ritmice în rândul tinerelor, precum și valorificarea maximă a aptitudinilor individuale a gimnastelor pentru a obţine performanţe bune la competițile oficiale ce vor fii organizate de către Federația Romană de Gimnastică ritmică fiind o competiție de tradiție între cele trei cluburi sportive de performanță. Directia de sport și Tineret Caraș-Severin va acorda premii în diplome, cupe, medalii și echipament sportiv.

Cristina Corocan