Mircea Lucescu este nemulțumit de arbitrajul din cupele europene

Mircea Lucescu Mircea Lucescu este cel mai titrat antrenor român în prezent, dar nu a reuşit să se califice în optimile Ligii Campionilor în sezonul actual, Şahtior fiind eliminată într-o grupă cu Manchester United şi Bayer Leverkusen.

Tehnicianul român şi-a arătat nemulţumirile în privinţa arbitrajului şi a explicat că a făcut deja un memoriu la UEFA. De asemenea, Lucescu a spus că aceste greşeli vin împotriva tuturor echipelor din Est:

“În 10 ani de Champions League am avut doar două penalty-uri. Unul cu Braga cînd deja avea 2-0 şi altul cu APOEL cînd nu mai conta. Întotdeauna s-a greşit numai in favoarea echipelor din Vest. Întotdeauna momentele delicate au fost judecate în favoarea vesticilor.

Este o problemă pe care am ridicat-o la UEFA. Aşa nu se mai poate. Anul acesta am avut penalty clar cu Manchester United şi nu s-a dat. Ne-am dus la Leverkusen, le-a dat un penalty care a lăsat pe toată lumea cu gura căscată. La returul cu United, Evans l-a luat în braţe şi l-a aruncat pe Stepanenko într-o parte ca să-şi creeze spaţiu

Nu caut scuze, dar aşa sînt tratate toate echipele din Est.

Sîntem trataţi precum echipele din lumea a treia de arbitrii din Vest. Iar cînd sîntem arbitraţi de oameni din Est, ei se comportă ca nişte oameni care le datoreaza carierele celor din Vest. Din păcate, lucrurile stau în felul acesta”, a explicat Lucescu la Dolcesport. Sursa: gsp.ro

De același autor

Related Articles