[UPDATE] [AUDIO] Protestatarii din comuna Pungeşti continuă greva foamei

chevron

Doi dintre cei douăzeci de grevişti ai foamei din comuna Pungeşti, care protestează împotriva explorării gazelor de şist în zonă, au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă. Potrivit Radio Iaşi, doi bărbaţi cărora li s-a făcut rău au solicitat ajutorul medicilor. Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui, Aurora Popa, a precizat că nu a fost necesară transportarea pacienţilor la spital, fiind vorba de o glicemie scăzută care a fost tratată prin administrarea intravenoasă de glucoză:

Cei douăzeci de protestatari de la Pungeşti care au intrat în greva foamei în ajunul Crăciunului cer ca reprezentanţii companiei Chevron să renunţe la explorarea zonei în vederea identificării gazelor de şist. De asemenea, protestatarii vor să înceteze abuzurile pe care susţin că le fac jandarmii, de când pe raza comunei a fost instituită o zonă specială de siguranţă publică, oamenii care trec pe acolo fiind legitimaţi de autorităţi.

…………………………………………………………….

Mai mulţi protestatari din comuna vasluiană Pungeşti au anunţaţ astăzi, în Ajunul Crăciunului, că intră în greva foamei. Ei cer ca reprezentanţii companiei Chevron să renunţe la explorarea zonei în vederea identificării gazelor de şist. De asemenea, protestatarii cer încetarea abuzurilor pe care susţin că jandarmii le fac de când pe raza comunei a fost instituită o zonă specială de siguranţă publică. Marius Ignat e unul dintre protestari:

Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a luat act despre faptul că aproximativ 20 de persoane au declarat că vor refuza să mai mănânce începând de astăzi. Directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada:

De același autor

Related Articles