Angela Gheorghiu foto Virgil OprinaAngela Gheorghiu a lansat recent albumul de colinde „O, ce veste minunată!”, alături de Orchestra Naţională Radio şi dirijorul Tiberiu Soare, material discografic ce a obţinut deja, în urmă cu doar câteva zile, Discul de Aur din partea casei sale de discuri MediaPro Music, pentru vânzările albumului.

În seara de 23 decembrie, la Sala Radio s-a derulat un concert festiv de Crăciun, prilej ca soprana să încânte publicul cu o parte dintre colindele înregistrate pe album, la finalul evenimentului artista acordând timp de două ore autografe fanilor săi. Vocea inegalabilă, o prezenţă carismatică, plină de umor şi dezinvoltură, sunt atributele care au însoţit prestaţia Angelei Gheorghiu, furtunos aplaudată de public.

Deşi concertul organizat de Primăria sectorului 3 şi Centrul cultural Casa Artelor în parteneriat cu Radio România şi Fundaţia Angela Gheorghiu a fost unul de circuit privaţ seara muzicală de sărbătoare va ajunge chiar în Ajunul Crăciunului, în casele tuturor românilor!

Evenimentul va fi transmis de la ora 19:00 pe Radio România Cultural şi Radio România Muzical (on-line şi on-air), dar şi pe postul de televiziune Antena 3, în aceeaşi zi, de la ora 23:00.

Magia sărbătorilor va pătrunde aşadar de la Sala Radio în casele românilor prin îndrăgite colinde şi cântece de Crăciun, ca Domnuleţ şi Domn din cer, O, ce veste minunată, Trei crai de la Răsăriţ Moş Crăciun, Cantique de Noël (O, Holy Night) ş.a.

Evenimentul a avut loc cu participarea Orchestrei Naţionale Radio şi a două coruri cu o carte de vizită remarcabilă – Madrigal şi Accoustic.

Soprana al cărei nume este vestit pe toate meridianele lumii a cântat sub bagheta unui artist român alături de care se află adesea pe scene internaţionale, unul dintre cei mai mari muzicieni români la ora actuală: Tiberiu Soare, dirijor principal al Orchestrelor şi Corurilor Radio România. Au contribuit semnificativ la succesul evenimentului şi dirijorii Voicu Popescu – Corul Madrigal şi Daniel Jinga – Corul Accoustic. Seara a fost prezentată de Alice Barb, care de altfel a semnat şi regia spectacolului.

Printre cei care au aplaudat evenimentul s-au aflat mai multe personalităţi ale vieţii publice, precum fostul preşedinte al României Emil Constantinescu şi Robert Sorin Negoiţă, primarul Sectorului 3.