Marți 13. Azi prevenim ghinionul!

153

Încercăm împreună să ne ferim de pisica neagră și să prevenim ghinionul!

Și în această lună, data de 13 este într-o zi de marți, iar fiecare marți 13, indiferent de luna anului, este declarată “Ziua Informării Preventive”. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a inițiat această campanie în anul 2011, cu scopul de a demonstra că lipsa educației preventive este cea care poate conduce la evenimente nefericite și că nu aduc ghinion superstițiile legate de ziua de marți 13 în sine.

Pentru marcarea acestui moment, astăzi, în intervalul orar 09:00-12:00, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al Judeţului Caraş-Severin vor organiza, împreună cu membrii serviciilor voluntare pentru situații de urgență, puncte mobile de informare preventivă în localitățile Reșița, Caransebeș, Oțelu Roșu, Copăcele, Constantin Daicoviciu, Sacu și Glimboca. Cu detalii, colonelul Corina Braje:

De la ora 12:30, inspectorii de prevenire vor susține la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Aurora” din Reșița, o lecție deschisă cu tema ”Riscurile ce ne pot afecta”.

Totodată, în cursul zilei de astăzi vor fi instruiți membrii Serviciului Privat pentru Situații de Urgență ”Massiv Forest Buchin”, având în vedere faptul că în cazul producerii unei situaţii de urgenţă fiecare secundă contează, iar o reacție promptă și eficientă poate salva vieți.

(Sebastian Dragomir)