Promovarea turistică a Banatului după modelul Tirol

186

Astăzi a fost lansat la Reșița,  proiectul ” Vizitează-mă.O perspectivă a oraşelor transfrontaliere prin atribuţii turistice”.

Acesta  urmăreşte îmbunătăţirea calităţii serviciilor turistice în Reşiţa şi Veliko Gradiste-Serbia.

La reuniune au fost prezenţi primarii celor două localităţi, Ioan Popa şi Dragan Milici, reprezentanţi ai societăţii civile, ai instiuţiilor de cultură, ai universităţii şi media. Pe lângă cele peste 200 de panouri signalistice, 100 de hărţi turistice, dotare cu echipamente IT, cursuri de perfecţionare în turism şi seminarii de bune practici, va fi desfăşurată şi o campanie de marketing turistic. După ce a enumerat punctele de atracţie din Veliko Gradişte şi evenimentele care se întâmplă acolo, primarul din Veliko Gradişte, Dragan Milici a vorbit şi despre importanţa acestuia:”Deosebit de importantă pentru noi este şi această colaborare cu Primăria reşiţa, care n-a început acum, dar acum continuă, pentru că noi dorim ca turiştii care vin vara la noi, de exemplu la Lacul de argint să fie şi turiştii dumneavoastră, iarna, la ski. şi mă gândesc că pe această dezvoltare a turismului vom colabora îndeaproape şi în continuare“.

 Tot despre cât de importantă este această colaborare a vorbit şi primarul Reşiţei, Ioan Popa:

Va dinamiza din punctul meu de vedere relaţiile turistice dintre Veliko Gradişte şi Reşiţa. Avem de învăţat unii de la alţiicu siguranţă şi eu zic că nu trebuie să uităm niciodată că facem parte din Banat. Este o regiune pe care ar trebui să o promovăm împreună aşa cum, de exemplu, Tirolul: se promoveazătot Tirolul chiar dacă el este parte din Elveţia, Italia sau Austria“.

Proiectul are o valoare de 700.000 de euro, şi este finanţat prin Programul de cooperare transfrontalieră România-Serbia 2014-2020.(Daniela Tudor)