Update!!! Operațiune antitero la Ghioroc în județul Arad

DIICOT

UPDATE II !!!

Instanţa a decis arestarea tânărului arădean pentru 29 de zile, acesta declarând recurs ce urmează să fie judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

————————————–

UPDATE !!!

Ancheta DIICOT în dosarul fabricantului de bombe din comuna arădeană Ghioroc a continuat și astăzi, de dimineaţa fiind audiat şi tânărul din Bucureşti care i-a livrat acizii şi fitilele folosite pentru fabricarea celor două dispozitive explozive improvizate lui Remus Văscuţ. Acesta, cu o seară înainte de a livra bombele investigatorului sub acoperire, a încercat pe un câmp de lângă comuna arădeană unul dintre dispozitive. Conform PRESSALERT.ro tânărul arădean  a fost reţinut şi urmează să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă instanţei. Acesta ştia că bombele pe care el le-a fabricat urmau să fie folosite într-o reglare de conturi din Ucraina pentru a distruge un bar. Dacă iniţial a spus că nu-l interesează la ce vor fi folosite bombele, ulterior l-a sfătuit pe investigatorul DIICOT să folosească fragmente metalica sau cuie pentru a creşte efectele distructive ale deflagraţiilor. Fabricantul de bombe a vrut să transporte cele două dispozitive explozive cu trenul până la Arad, dar până la urmă tranzacţia s-a făcut la Ghioroc.

————————————–

O vastă operațiune s-a desfășurat în această după amiază la Ghioroc, in județul Arad. Un tânăr în vârsta de 20 de ani a fost prins în flagrant în timp ce încerca să comercializeze două dispozitive explozive improvizate unui ofițer sub acoperiere, chiar în centrul localității. Conform PRESSALERT.ro, tânărul a fost monitorizat de DIICOT dat fiind că au existat informații în legătură cu preocupările acestuia. Întreaga operațiune a fost coordonată de DIICOT și SRI, la aceasta participând și polițiști de la “Crimă Organizată” Arad și Poliția de Frontieră Timișoara. Dispozitivele explozive au fost transportate de urgență de echipa pirotehnică în poligonul celor de la ISU Arad, urmând să fie neutralizate. La audieri urmează să fie aduși mai mulți suspecți, inclusiv unul dintre sfătuitorii tânărului care i-a spus care sunt proporțiile de acid pe care trebuie să le folosească la confecționarea dispozitivelor.

De același autor

Related Articles