[AUDIO] Firma Tehnodomus va reconstrui arena „Francisc Neuman” (UTA) din Arad

proiectul noii Arene a UTAPrimarul Aradului, Gheorghe Falcă, a semnat, vineri, 20 decembrie, contractul de lucrări pentru modernizarea Stadionului Municipal „Francisc Neuman” (UTA). Tehnodomus a câștigat licitația publică de lucrări cu o ofertă în valoare de 32.733.275, 15 lei  (TVA inclus).

Lucrările de construcții vor dura 36 de luni și după finalizare arena ultramodernă va avea 12.584 de locuri.

„Este o promisiune pe care am făcut-o arădenilor și o îndeplinim. Vom avea un stadion la cele mai ridicate standarde”, a declarat primarul Gheorghe Falcă. „Vom păstra o zonă din actualul stadion unde vom introduce istoria fotbalului arădean, dar și a stadionului ridicat de baronul Neuman.

Tribuna oficială și tribuna I vor strange 2.798 locuri, tribuna a II-a – 3.982 locuri, peluza nord: 2.902 locuri, iar peluza sud: 2.902 locuri. Suprafața utilă este 510,49 mp. Conform documentaţiei proiectului, tribunele vor fi acoperite integral, vor exista 15 puncte de acces în stadion, iar sub peluza Sud va exista un mini-hotel, destinat cazării pe termen scurt a echipei oaspete şi a personalului auxiliar. În zona stadionului va fi amenajată o parcare cu 300 de locuri pentru autoturisme şi 20 pentru autocare.

Ascultaţi aici declaraţia primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă:

De același autor

Related Articles