[FOTO] A plonjat cu mașina în Ghioroc, după o ceartă cu soţia, din cauza unui TIR pe care l-a cumpărat

Echipaje de intervenţie de la ISU Arad au fost mobilizate, noaptea trecută, pe malul Lacului Ghioroc, după ce o maşină a ieşit de pe şosea şi a căzut în apă. În jurul orei 23,00, localnicii au văzut cum conducătorul unui VW Passat accelerează pe segmentul de drum ce se bifurcă din şosea, ducând spre Lacul Ghioroc şi sare cu autoturismul în apă. După cum scrie portalul arq.ro, este vorba despre un localnic, mai exact un bărbat în vârstă de 42 de ani, din localitatea Covăsânţ. Acesta a decis să se sinucidă după ce aseară s-a certat cu soţia din cauza unui TIR pe care bărbatul îl cumpărase de curând.

Pompierii de la ISU Arad şi Poliţia Judeţeană s-au deplasat la faţa locului şi au început căutările, însă până la ora 4,00 dimineaţa nu a putut fi găsită decât maşina, dusă de curenţi la aproximativ 20 de metri de mal. Cercetările vor fi continuate astăzi, în speranţa că va fi găsit şi cadavrul sinucigaşului.

”În acestă seară poliţiştii au fost sesizaţi prin serviciul de urgenţă 112 despre faptul că un bărbat de 42 de ani din Covăsânţ, în timp ce se afla la volanul propriului autoturism pe malul lacului Ghioroc, a sărit în lac, scufundându-se apoi 20 – 25 de metri. În continuare poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate care au fost împrejurările care au condus la producerea acestui eveniment tragic”, a declarat inspector principal Lorena Radu de la IPJ Arad.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Arad, căpitanul George Pleşca spune că trei echipaje ale Detașamentului de Pompieri Arad, o autospeciala de scafandri cu barcă, o autospecială de descarcerare grea, și o autospecială de căutare cu sprijinul grupei operative a inspectoratului, doi ofițeri și 10 subofiteri asistați de un echipaj SMURD s-au deplasat în zonă.

„Echipa de scafandrii s-a lansat la apă și după aproximativ 10 minute de căutări a găsit autoturismul la 10 m de mal și la o adâncime de 10-12 m. În mașină nu se afla nici o persoană, ambele geamuri laterale fiind sparte. Scafandrii au ancorat autoturismul care a fost scos din lac de către echipajul care încadrează autospeciala descarcerare grea. Mașina a fost scoasă la mal după o intervenție deosebit de dificilă datorită temperaturilor scăzute ale apei, pantei de aproximativ 12 m cu o înclinație de 45 grade plină de vegetație. În această dimineața vor fi reluate căutările victimei”.

(Sebastian Dragomir)