[VIDEO-FOTO] Mare şi tare, reşiţeanul Rusalin Căldăraş, l-a făcut K.O. pe italianul Giorgio Schiavina!

3984

Sala Polivalentă din Reşiţa a fost arhiplină aseară cu prilejul Galei internaţionale de kickboxing FIGHTERS LEAGUE şi mulţimea de oameni a avut parte de un spectacol pe cinste.

In ring la Gala internațională Fighters League lupta acum resiteanul Rusalin Cāldāraş! Adversar ii este italianul Giorgio Schiavina.

Publicată de Radio România Reșița pe Sâmbătă, 27 ianuarie 2018

 De departe cel mai atractiv meci a fost cel dintre reşiţeanul Rusalin Căldăraş şi italianul Giorgio Schiavina, în care sportivul reşiţean l-a învins prin K.O. în mai puţin de un minut.

Rusalin a reuşit să încheie lupta repede după ce i-a aplicat câteva lovituri decisive adversarului său, pe care l-a trimis direct la podea. Este campion european. A ţinut să mulţumească tuturor celor care l-au susţinut, fiecărei inimi de român care a vibrat alături de a sa, în special reşiţenilor:

” Publicul a fost minunat şi sunt mândru că sunt reşiţean. Le mulţumesc pe această cale. L-am ghicit, am fost mai pregătit. Am avut o mai mare încredere în mine, decât el. L-am simţit de la cântar. L-am nimerit. El este doar mare, dar nu neapărat ce e mare e şi tare. El a fost doar mare. Deocamdată vreau să mă bucur de victorie!

Într-un alt meci, Adrian Maxim s-a distrat în ring cu un alt italian, de care a trecut lejer. De asemenea, Sebastian Ciobanu a trecut de adversarul său din Italia.

În meciul felelor, diferenţa n-a fost chiar aşa de mare, dar lupta de la 60 de kg a fost dominată de campioana naţională, de numai 16 ani, Maria Nedelcu din Deva.

În confruntarea cu Camelia Bîrsan din Reşiţa, Nedelcu a fost la înălţime. Fetele nu au făcut economie de pumni şi picioare în lupta pentru titlul naţional.

Înaintea galei au fost premiaţi pentru meritele lor 20 de sportivi, cei mai buni ai Reşiţei în anul 2017. Primăria Reşiţa le-a oferit în total 50 .000 de lei.

Aceştia sunt:

——————————————

Sala Polivalentă din municipiul Reșița va găzdui la sfârșitul acestei săptămâni  Gala de kickboxing FIGHTERS LEAGUE, la care participă sportivi din Italia și România.

Evenimentul, unul complex a început vineri, 26 ianuarie, la Primăria Municipiului Reșița cu o conferință de presă susținută de organizatori, urmată de cântarul oficial al sportivilor participanți la competiție.

Sâmbătă, 27 ianuarie, în sala polivalentă din Reșița, se va desfășura, de la ora 18.30, gala sportivă, evenimentul fiind structurat în mai multe etape.

De la ora 18.30 va avea loc festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi reșițeni în anul 2017, despre care a oferit detalii prof. Liliana Dacica, directorul Direcției de Învățământ, Cultură, Tineret și Sport din Primăria Reșița:

”Vor fi recunoscute performanțele sportive ale sportivilor reșițeni, care au reprezentat cluburile din municipiu în competițiile naționale și internaționale. O recunoștință față de miile de ore de muncă și rezultatele obținute în cariera lor. Au fost nominalizați 24 de sportivi de la secțiile cluburilor din oraș și se dorește ca Primăria și Consiliul Local să premieze și în anii următori aceste performanțe.

3 reșițeni vor fi prezenți în gala de la Reșița!

Cei trei reșițeni care vor evolua în gala de sâmbătă, 27 ianuarie sunt: Rusalin Căldăraș, Camelia Bârsan și Marius Beniamin. Fostul boxer reșițean Rusalin Căldăraș se va confrunta cu milanezul Giorgio Savino, în limitele categoriei plus 100 kg pentru titlu european la profesioniști. Rusalin Căldăraș a vorbit pentru Radio Reșița, despre evoluția sa în această gală, în fața propriilor suporteri:

”Este o mare bucurie și o mare plăcere pentru mine să mă aflu în ring, la Reșița, să lupt în fața reșițenilor, să mă fac ce-mi place – sport și să lupt! Îmi doresc foarte mult să câștig și să obțin această centură europeană. Aștept reșițenii să fie alături de mine, să mă susțină și sper să nu-i dezamăgesc.”

Sportivii români prezenți la această competiție sunt invitați din întreaga țară, fiind luptători cu rezultate prestigioase obținute în carieră. Promotorul galei, Doru Coșei a vorbit despre importanța desfășurării acestui eveniment în Banatul Montan:

„Este un eveniment internațional, o confruntare între România și Italia, cei mai buni din cele două țări se vor lupta la Reșița. Regulamentul este de K1. Aducem acest eveniment în Banat, deoarece îl avem în ring pe boxerul nostru reșițean Rusalin Florin Căldăraș. Gala cuprinde zece înfruntări, dintre care 6 sunt internaționale. În deschidere vom avea meciuri din campionatul intern. Va fi un meci de titlu feminin, doi sportivi de top care vor lupta pentru numărul 1 la 80 kg,  dar și un meci de copii. În meciul de fete, pentru titlul național o vom avea Camelia Bîrsan din Reșița, cea care va evolua la 60 kg împotriva campioanei en titre, Maria Nedelcu de la Deva. La tineret va lupta și un alt reșițean, Marius Beniamin. Va fi un show cu dans de majorete, momente artistice, evenimentul fiind transmis în direct pe Digisport și alte 40 de canale internaționale. INTRAREA ESTE LIBERĂ! Evenimentul nu putea avea loc fără susținerea Primăriei Reșița. Consiliul Local și-a dat acordul și le mulțumesc consilierilor pe această cale. Consiliul Județean ne-a pus la dispoziție sala, iar sponsorii locali ne-au ajutat cu ajutorul lor în problematici de cazare și masă.”

Evenimentul este organizat de WOKING BOXING ASSOCIATION (WBA), în parteneriat cu Primăria Municipiului Reșița.

Cristina Corocan și Paul-Sever SMADU