Gata cu “cadavrele” din parcările reşiţene

La Reşiţa, a început de astăzi acţiunea de ridicare a maşinilor abandonate pe domeniul public.

Conform hotărârii de consiliul local votată anul trecut şi după respectarea paşilor obligatorii, sunt ridicate pentru început 4 astfel de autovehicul chiar din zona Primăriei. Operaţiunea este efectuată de angajaţi ai Serviciului de Reparare şi Întreţinere a Domeniului Public, în colaborare cu Poliţia locală.

Aşa cum am promis, primăria a început să facă curăţenie. Vom ridica 4 astfel de maşini la care s-au finalizat procedurile de comunicare, încercare de identificare a proprietarilor, şi le vom ridica, le vom depozita urmând după aceea, respectând procedurile şi legea în vigoare privitor la aceste maşini abandonate şi fără stăpân, să le valorificăm. Ridicăm astăzi un Renault Laguna, un Volvo, un Renault Clio şi un Mercedes. Noi primim dispoziţie de la primar, le planificăm să fim eficienţi, adică să ridicăm cât mai multe maşini dintr-o anumită zonă, pentru a nu face deplasări precum calul pe tabla de şah. Desigur, rugăm cetăţenii care au cunoştinţă de astfel de maşini să comunice poliţiei locale, pentru a începe procedurile de identificare” – a declarat şeful Serviciului, Ovidiu Almăjan.

Acestea sunt depozitate în incinta Serviciului de Reparare şi Întreţinere a Domeniului Public şi sunt păstrate 30 de zile, timp în care proprietarii le pot revendica şi ridica, după ce plătesc o amendă de 2.000 de lei şi cheltuielile de transport şi depozitare. După scurgerea acestui termen, primăria are dreptul să le valorifice. Pe raza municipiului au fost identificate până acum peste 300 de vehicule abandonate pe domeniul public. (Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles