Veste bună pentru pacienţi! Toţi medicii de familie din Caraş-Severin au semnat actul adiţional cu CJAS

Veste bună pentru pacienţi! Toţi medicii de familie din Caraş-Severin au semnat actele adiţionale la contractul-cadru din 2017, ne-a confirmat astăzi Flavius Rotaru, purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate din judeţ. În aceste condiţii cei 152 de medici din judeţ pot elibera în continuare reţete compensate şi gratuite, în beneficiul pacienţilor!

Între timp, la nivel naţional reprezentanţii Societăţii Naţionale de Medicina Familiei anunţă că îşi vor continua protestul şi nu vor semna actele adiţionale cu Casa Naţională de Sănătate, fiind nemulţumiţi de fondurile alocate. Doctorii sunt nemulţumiţi că nu au primit mai mulţi bani pentru cabinete şi că statul nu face nimic pentru a reduce birocraţia din sistem.

Noi vrem şi luptăm pentru o finanţare mai bună a sistemului medical primar. Pacienţii ştiu foarte bine că suntem îngropaţi în hârtii. Că îi trimitem după hârtii inutile. Că vin după trimiteri inutile. Că sistemele informatice nu funcţionează şi generează imputări şi sancţiuni pentru medici. Că mii de medici au primit sancţiuni şi imputări şi plătesc medicamentele pacienţilor doar pentru că legislaţia este neclară”, a precizat dr. Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie.

La nivel naţional în cabinetele în care medicii au decis că vor continua protestul, bolnavii vor fi nevoiţi să plătească. Preţurile diferă în funcţie de dotările cabinetului, dar şi de zonă. De pildă o consultaţie costa cam 30 de lei, în timp ce o ecografie sau o radiografie 50- 60 de lei.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles