Nairo Quintana câştigă penultima etapă a Marii Bucle. Chris Froome învingător în ediţia centenară

Nairo QuintanaPenultima etapă, a 20-a, a Turului ciclist al Franţei 2013, disputată sâmbătă între Annency şi Annency-Semnoz, cu sosire în vârful căţărării de categorie specială, s-a încheiat, logic, cu victoria celui mai bun căţărător al plutonului, columbianul Nairo Quintana (Movistar), în timp ce, sosit în etapă pe locul 3, în apropierea învingătorului, britanicul Chris Froome (Sky) este, practic, câştigătorul ediţiei centenare a Marii Bucle.

Succesul lui Nairo Quintana pe Semnoz îi aduce acestuia locul secund în clasamentul general, tricoul alb cu buline roşii al căţărătorilor, precum şi tricoul alb, de cel mai bun tânăr din pluton (rutieri sub 25 de ani).
Pe cei 125 km ai etapei, Quintana a fost cronometrat în 3h39’04’, urmat de spaniolul Joaquim Rodriguez (Katiuşa), la 18 secunde, Chris Froome, la 29 secunde, Alejandro Valverde (Movistar), la 1’42’, australianul Richie Porte (Sky), la 2’17’, în timp ce spaniolul Alberto Contador (Saxo), fostul secund în ierarhia tricoului galben, a sosit abia al 7-lea, la 2’28’.

În clasamentul general, care nu mai poate fi modificat în ultima etapă, una de relaxare, cu şampanie băută în timpul cursei, cu felicitări şi glume, tricoul galben este deţinut de Chris Froome, secundat acum de Quintana, la 5’03’, Joaquim Rodriguez – la 5’47’, Contador – la 7’10’, cehul Roman Kreuziger (Saxo), la 8’10’, olandezul Bauke Mollema (Belkin) – la 12’25’ etc.
Ultima etapă, a 21-a, de duminică, va duce plutonul de la Versailles la Paris, 134 km, ceea ce contează fiind defilarea de pe bulevardul Champs Elysees, şi tururile încheiate cu cel mai râvnit sprint din lume, care aduce, totuşi, victoria de etapă de referinţă. Startul va fi dat la ora 19,00 locală, iar sosirea va avea loc în nocturnă.

De același autor

Related Articles