Şapte persoane vor reprezenta cele 43 de organizaţii civice care i-au transmis săptămâna trecută o scrisoare premierului Mihai Tudose, scrisoare în care i-au solicitat, o întâlnire în care să fie discutate modificările aduse la legile Justiţiei.

Anunţul a fost făcut de Marius Deaconu, preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, pe pagina sa de Facebook. El este unul dintre cei şapte delegaţi care participă la discuţii.

Vor fiprezenţi Alexandru Socol, reprezentant al comunităţii „Corupţia Ucide”, Ciprian Ciocan, reprezentant al mişcării „Vă Vedem din Sibiu”, Laurenţiu Ştefănescu de la Iniţiativa Timişoara, Mihai Poliţeanu – Iniţiativa România, Mihai Tudorică – #REZISTENŢA şi Radu Dumitriu, delegat al organizaţiilor din Diaspora, a scris Marius Deaconu.

„De comun acord cu Cabinetul Prim-ministrului, s-a agreat participarea a 7 delegaţi din partea organizaţiilor civice, astfel încât să poată avea un dialog coerent şi clar. În desemnarea celor 7 delegaţi, organizaţiile civice au luat în considerare criteriul unei reprezentativităţi cât mai mari a grupurilor semnatare”, a precizat Marius Deaconu de la ANOSR.

43 de organizaţii civice  i-au cerut premierului, în 23 decembrie, o întâlnire pentru a discuta despre modificările aduse legilor Justiţiei. Reprezentanţii asociaţiilor avertizează că România riscă „un derapaj fără precedent de la valorile democratice”.