Centrul Cristian Şerban din Buziaş „i-a dat aripi” tânărului medic diabetolog care suferă de diabet!

Tinerii care suferă de boli incurabile şi care au primit sprijin din partea medicilor cu suflet mare de la Centrul Cristian Şerban din Buziaş au venit şi în Căsuţa de Sticlă din Parcul Tricolorului. Aici şi-au povestit drama prin care au trecut şi i-au încurajat pe alţi copii bolnavi să nu renunţe. De acea Centrul Cristian Şerban din Buzias are nevoie de sprijinul nostru, a concluzionat tânarul medic Mihaela Dalea, care deşi este diabetolog acum, suferă de la o vârstă fragedă de diabet.

La început nu i-a fost uşor dar cu sprijinul medicilor de la Centrul Cristian Şerban din Buziaş a învăţat să trăiască cu această boală. Poate că cel mai greu i-a fost în sesiune când un organism bolnav se resimte la un efort intelectual accentuat dar a depăşit cu bine orice hop şi acum este medic şi la rândul ei are grijă de cei care suferă de diabet. O tânără frumoasă şi ambiţioasă care este un model pentru alţii. Deşi nu a fost uşor, ea nu s-a închis în casă ci a preferat să lupte pentru a duce o viaţă normală, demonstrând şi altora că se poate!

„Practic eu am învăţat să-mi cântăresc mâncarea şi doza de insulină aici la Centrul Cristian Şerban din Buziaş.Am descoperit această unitate medicală în 1997, la puţin timp după ce s-a înfinţat. Educaţia a fost foarte importantă, oamenii de acolo, pentru că ne-au primit cu braţele deschise. Aici este o a doua casă, mergeam de 3 ori pe an acolo şi Crăciunul tot la centru alături de zeci de copii din ţară care sufereau la fel ca mine de diabet. De câte ori aveam o problemă îi sunam pe medicii de la Buziaş şi ne ajutau cu orice. Acest centru mi-a schimbat viaţa, pot să spun asta. Eu am ajuns astăzi aici datorită profesorilor Şerban din cadrul acestei unităţi. Dacă nu era centrul de la Buziaş nu ştiu dacă mai eram aici”, a precizat tânărul medic Mihaela Dalea.

 

Căsuţa de sticlă din Parcul Tricolorului s-a închis, dar conturile dedicate campaniei Muzică pentru Viaţă râman deschise până la sfârşitul lunii decembrie.

Daiana Roşca

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.