Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale a cluburilor

65

Portughezul Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale a cluburilor de fotbal, după ce a reușit să puncteze pentru a șasea oară în această competiție, în partida din semifinale pe care echipa sa, Real Madrid, a câștigat-o cu 2-1 în fața formației Al Jazira din Emiratele Arabe Unite, miercuri, la Abu Dhabi.

Starul lusitan i-a devansat cu această ocazie pe uruguayanul Luis Suarez și pe argentinienii Lionel Messi și Cesar Delgado, toți trei cu câte cinci goluri marcate în acest turneu patronat de FIFA, care reunește anual campioanele continentale la nivel de club.

Al Jazira a deschis scorul prin brazilianul Romarinho (41), însă campioana Europei a restabilit egalitatea după pauză, prin Cristiano Ronaldo, golul victoriei fiind reușit de galezul Gareth Bale (81), după o fază precedată de o poziție suspectă de ofsaid la Casemiro.

Grație acestui succes, Real Madrid, deținătoarea trofeului, și-a asigurat calificarea în finala actualei ediții a Cupei Mondiale a cluburilor, în care va înfrunta campioana Americii de Sud, echipa braziliană Gremio Porto Alegre.

Acest nou record se adaugă celor deținute deja de Cristiano Ronaldo, portughezul fiind cel mai bun marcator din istoria Ligii Campionilor (114 goluri), a cupelor europene (115) și a clubului Real Madid (421 goluri).

Atacantul lusitan a marcat, în total, 544 de goluri în 739 de meciuri oficiale la nivel de club, pentru echipele Sporting Lisabona, Manchester United și Real Madrid, la care se adaugă cele 79 de goluri înscrise în 147 de selecții în naționala Portugaliei.

Iată cum se prezintă clasamentul all time al marcatorilor de la Cupa Mondială a cluburilor:

  1. Cristiano Ronaldo 6 goluri/7 meciuri
  2. Luis Suarez 5 goluri/2 meciuri
  3. Lionel Messi 5 goluri/5 meciuri
  4. Cesar Delgado 5 goluri/6 meciuri
  5. Denilson Martins 4 goluri/3 meciuri
  6. Mohamed Aboutrika 4 goluri/11 meciuri
  7. Wayne Rooney 3 goluri/2 meciuri
  8. Nicolas Anelka 3 goluri/3 meciuri
  9. Ronaldinho 3 goluri/4 meciuri
  10. Karim Benzema 3 goluri/4 meciuri, scrie Agerpres.ro