De zece ori am privit “moartea în ochi” dar Centrul Cristian Şerban din Buziaş m-a salvat!

Centrul Cristian Şerban din Buziaş, unic în Româmia ce oferă spitalizare şi tratament gratuit copiilor care suferă de boli incurabile este dotat cu aparatură de ultimă generaţie şi cu spaţii de relaxare ca în Occident.

După aproape două decenii de activitate, rezultatele obţinute confirmă că înfiinţarea Centrului Medical Cristian Şerban a fost o necesitate. Este de părerea şi Andrei Mircea din Târgu Jiu care luptă să trăiască. Suferă de hemofilie de când s-a născut şi de zece ori a privit moartea în ochi, cu multă durere, alinată doar de medicii cu suflet mare de la Centrul Medical din Buzias. Fiecare încercare, l-a determinat să fie puternic şi să meargă mai departe!

“Eu am diagnosticul de tip A, formă severă. Cu această boală m-am născut. Din păcate pe parcursul vieţii am avut foarte multe episoade în care mi s-a declanşat o hemoragie internă, cred că mi s-a întâmplat de zece ori, până acum. Practic mi se umflă frecvent articulaţiile la mâini, la glezne. Am stat 3 ani în spital, aici la Timişoara, şansa mea a fost să o cunosc acum 25 de ani pe doamna doctor Margit Şerban, pe care o consider a doua mea mamă. Practic eu am o mamă care mi-a dat viaţă şi doamna Margit, este mama care mă menţine în viaţă. Ea este persoana care mi-a dat încredere în mine să pot să lupt cu această boală şi să merg mai departe. Trebuie să vă spun că foarte mulţi medici nu-mi mai dădeau nicio şansă de supravieţuire dar doamna profesor a plecat în Germania şi mi-a adus special pentru mine o echipă de medici care m-au operat şi mi-au redat o nouă viaţă. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am o familie frumoasă, soţia mea este cadru medical şi mă ajută foarte mult. Mă întristează acum doar faptul că din cauza acestei boli nu pot să-mi iau fetiţa în braţe, este foarte greu şi dureros în acelaşi timp. Şi chiar dacă mă confrunt cu toate aceste probleme, eu merg mai departe sunt foarte optimist şi mă bucur că aţi pornit această campanie pentru a ne ajuta pe mai departe. Centrul Cristian Şerban din Buziaş trebuie sprijinit, pentru noi este o a doua casă, aici am învăţat cum să luptăm cu această boală, care practic nu se vindecă NICIODATĂ” , ne-a declarat emoţionat, cu lacrimi în ochi, tânărul Andrei Mircea.

În fiecare zi pe frecvenţele Radio Reşiţa puteţi asculta poveştile de viaţă ale tinerilor care şi-au găsit alinare la Centrul Cristian Şerban din Buziaş.

Reportajul cu tânărul Andrei Mircea aici:

Radio România Reşiţa şi Crucea Roşie Caraş-Severin continuă campania umanitară “Muzică pentru Viaţă”. Donează ACUM din puţinul tău şi vino în perioada 17-23 decembrie la CĂSUŢA DE STICLĂ din Parcul Tricolorului. Conturile sunt deschise si sunt afişate pe siteul nostru radioresita.ro.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles