Gerardo ”Tata” Marino posibilul înlocuitor al lui Tito Vilanova la FC Barcelona

Gerardo ''Tata'' MarinoPublicaţiile spaniole anunţă, sâmbătă, că tehnicianul paraguayan Gerardo ”Tata” Marino este alesul conducerii FC Barcelona pentru a-l înlocui pe Tito Vilanova, nevoit să renunţe la funcţie din motive de sănătate.
Numele lui Marino este vehiculat atât de ziarele de la Madrid, Marca şi As, cât şi de catalanii de la Sport.
Martino a condus naţionala Paraguayului, care a ajuns în sferturi de finală la CM-2006, fiind eliminată de Spania, dar şi în finala Copei America, unde a pierdut în faţa Uruguayului.
După ce a condus echipa argentiniană Newell’s Old Boys până în semifinalele Copei Libertadores, Martino este liber de contract şi se află în vacanţă alături de familie.

Alţi antrenori doriţi la FC Barcelona sunt Marcelo Bielsa, Jupp Heynckes, Michael Laudrup, Frank Rijkaard, Ernesto Valverde, Luis Enrique, Frank de Boer, Ronald Koeman sau Andre Villas Boas.
Preşedintele clubului FC Barcelona, Sandro Rosell, a declarat, vineri seară, într-o conferinţă de presă, că tehnicianul Tito Vilanova nu mai poate asigura funcţia de antrenor al echipei catalane din cauza unor probleme de sănătate şi a afirmat că noul antrenor va fi anunţat în câteva zile.
Vilanova, fostul secund al lui Josep Guardiola, a preluat echipa sezonul trecut şi avea contract cu FC Barcelona până în vara anului 2014.

Tito Vilanova, în vârstă de 44 de ani, a fost operat, la 20 decembrie 2012, la spitalul Vall d’Hebron din Barcelona, după ce i-a fost detectat un ganglion la doi centimetri de locul în care i-a fost extirpată o tumoare, în 2011. Vilanova a suferit în noiembrie 2011 o operaţie în cadrul căreia i-a fost îndepărtată o tumoră de la glanda parotidă. În ianuarie, Vilanova a plecat la New York, unde a stat două luni pentru a urma un tratament. Sursa:Mediafax

Cele mai citite

Related Articles