Cel mai aşteptat eveniment anual din industria cărţii, de aproape un sfert de veac, prea repede scurs: Târgul Internaţional GAUDEAMUS Carte de Învăţătură! Iniţiat şi organizat de Radio România, Gaudeamus, cel mai citit târg de carte de la cel mai ascultat radio are loc în intervalul 22 și 26 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo.

Invitatul de onoare al ediţiei cu numărul 24 este COMISIA EUROPEANĂ, prezentă la târg cu un stand generos şi cu un program de evenimente bogat şi variat, adresat deopotrivă profesioniştilor din industria de editare şi publicului larg, de toate vârstele.

Preşedintele de onoare al Târgului GAUDEAMUS 2017 este binecunoscutul dramaturg si jurnalist Matei Vișniec.

Sute de mii de titluri, multe disponibile în premieră, peste 800 de evenimente editoriale şi profesionale, derulate non-stop pe parcursul celor cinci zile ale târgului, personalităţi ale peisajului cultural naţional, numeroase ateliere de creaţie şi evenimente dedicate celor mai tineri vizitatori, constituie reperele majore ale acestei ediţii. Deschiderea oficială a ediţiei 2017 a Târgului Internaţional Gaudeamus Carte de Învăţătură a avut loc miercuri, 22 noiembrie, la ora 12.00.

Ca şi la ediţiile precedente, numeroase categorii de public vor avea accesul gratuit: preşcolari,elevi, studenţi, cadre didactice, bibliotecari, profesionişti din domeniile editorial/educaţional, jurnalişti, pensionari, persoane cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, grupuri organizate. Pentru vizitatorii care nu se încadrează în aceste categorii, accesul în incintă se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) şi a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui totodată şi suportul pentru Tombola GAUDEAMUS. Programul de vizitare este zilnic între orele 10.00 şi 20.00.

Acreditarea jurnaliştilor la Târgul Internaţional GAUDEAMUS 2017 se poate face astfel:  prin expedierea către Secretariatul Târgului (office@gaudeamus.ro) a unei cereri de acreditare care să includă următoarele informaţii: numele şi datele de contact ale instituţiei (telefon, e-mail), numele şi datele de contact ale jurnaliştilor pentru care se doreşte acreditarea (telefon mobil, e-mail) şi specializarea editorială (dacă este cazul);  prin participarea la conferinţa de presă organizată înainte de debutul târgului (joi, 16 noiembrie, ora 12.00, Centrul de Presă al Radio România  Str. G-ral Berthelot nr. 60-64);  prin înscrierea în baza de date a jurnaliştilor acreditaţi, miercuri, 22 noiembrie, în prima zi a Târgului, la Biroul de presă care va funcţiona în incintă (nivelul 3.20).

GAUDEAMUS –  un eveniment Radio România

Parteneri GAUDEAMUS 2017

Partener principal: BRD Groupe Société Générale
Sponsor: Dacia
Proiect cultural susţinut de Ministerul Culturii și Identității Naționale
Parteneri: Camerele de Comerț și Industrie din România și Romexpo, CEWE România, Cemrom, Treasure&Co, 7Last Muse, InfoTouch Systems, Bernschutz&Co, Asociația Lions Club Millennium, Optiplaza, Borsec
Parteneri media: TVR, Media Trust, revista Accente, Agenţia de carte, revista Cariere, Caţavencii, ziarul Metropolis, Observator Cultural, Revista 22, România TV, Suplimentul de cultură
Pentru informaţii suplimentare, vă invităm să vă adresaţi Secretariatului GAUDEAMUS.
Persoană de contact: Connie Chifor (tel. 0745 109 649, e-mail connie@gaudeamus.ro)/rungureanu/fcostea