Succes reșițean în derby-ul cărășean la handbal – junioare III, pe Valea Cernei!

La Sala de sport ALEXANDRU DUICU din stațiunea de pe Valea Cernei s-a desfășurat astăzi derby-ul cărășean la handbal feminin între ACS BĂILE HERCULANE și LICEUL TRAIAN VUIA REȘIȚA, meciul contând pentru ultima etapă a turului Campionatului Național – junioare III – Seria G. A fost un joc frumos, derulat în spiritul fair-play-ului, în care tinerele handbaliste de pe Valea Bârzavei s-au impus fără emoții, scorul fiindu-le favorabil cu 24-17 (13-7)!

Spectacol a fost și în tribune, ambele echipe fiind încurajate de un public frenetic și zgomotos, oaspetele având o galerie venită de la Reșița pentru a-și încuraja echipa favorită! Dealtfel, tribunele Sălii de sport ALEXANDRU DUICU  au fost pline, spectatorii reușind să creeze cu adevărat o atmosferă de derby, care nu s-a văzut și pe teren, unde oaspetele au apărut mai determinate pentru a cîștiga meciul! Fetele de pe Valea Cernei au jucat bine, s-au mișcat pe teren, dar nu au reușit să limiteze diferența pe tabela de marcaj, dar pentru jocul prestat astăzi ambele echipe au fost aplaudate la scenă deschisă la sfârșitul partidei de toți spectatorii care au urmărit această întâlnire!

Încă din startul meciului, reșițencele au arătat că nu au venit în plimbare pe Valea Cernei și sunt decisă să plece de aici cu o victorie! După ce au deschis scorul, oaspetele și-au conservat avantajul, iar diferența pe tabela de marcaj a început să crească, ajungând în min.13 la 6-11! Ambele echipe au început să greșească și au ratat numeroase ocazii, inclusiv din aruncări de la 7 m, ceea ce a dus la o sterilitate de goluri, până la pauză mingea intrând în cele două porți doar de trei ori : 7-13!

Cea de-a doua parte a meciului are un început echilibrat în primele minute, însă reșițencele au pus din nou stăpânire pe joc, distanțându-se ritmic, astfel că în min. 32 scorul devine 10-18! Încurajate din tribune, fetele de pe Valea Cernei reintră în joc și încearcă să revină și pe tabela de marcaj, dar din nou ratările își fac simțită prezența, asta și pe fondul evoluției bune a portarilor celor două formații, care au scos câteva mingi foarte grele! Totuși, jocul de atac al ambelor echipe se face simțit și pe tabela de marcaj, golurile alternând dintr-o poartă în cealaltă, spre delciul susținătorilor ambelor tabere, iar la finalul întâlnirii istoria va consemna victoria vizitatoarelor : ACS BĂILE HERCULANE – LICEUL TRAIAN VUIA REȘIȚA 17-24!

DENISA SORESCU (Liceul TRAIAN VUIA Reșița) : “Meciul s-a simțit destul de greu în teren, am avut de lucrat, într-adevăr și îi mulțumim doamnei profesoare pentru că ne-a învățat multe lucruri și cu ajutorul dânsei am reușit să câștigăm! Și cele de la Herculane au fost bune, apreciem foarte mult că am avut spectatori și le mulțumim!”

LUCIA MORUȚ – antrenor Liceul TRAIAN VUIA Reșița : “Nu pot decât să mă bucur, îmi felicit fetițele mele pentru că sunt mult mai tinere decât echipa cu care ne-am întâlnit astăzi – cu un an și chiar doi ani! Mă bucur de acest rezultat, pentru că avem speranțe și nu numai speranțe… după acest rezultat clasamentul se schimbă și mai este cale lungă, mai sunt două turnee de sală și un retur, dar m-aș bucura foarte mult dacă împreună cu aceste micuțe fetițe – care sunt și anul viitor la același nivel de categorie, junioare III – ne calificăm la turneul final! Dacă nu, oricum, eu le felicit! Felicit și pe colegul din Herculane pentru tot ceea ce a făcut pentru acest oraș! Felicit fetițele mele pentru devotamentul și tot ce au făcut azi în teren, mulțumesc părinților care sunt alături de noi și au făcut această deplasare!”

DENISA DRĂGULESCU – ACS Băile Herculane : “A fost greu, dar am avut multă ambiție și am reușit să fim la o distanță mică de goluri față de ele! Colegele mele au luptat mai mult decât în celelalte meciuri și asta mi-a plăcut! Adversarul a fost dificil, s-au antrenat foarte bine, au știut că le așteaptă un meci greu și… asta a fost! Noi nu am fost destul de atente cât trebuia, dar a mers!”

TOMA DRĂGOIU – antrenor ACS Băile Herculane : “Chiar dacă au pierdut astăzi, fetele au jucat până în ultimul minut și aș vrea să le felicit și să continuăm pregătirea pentru turneul de sală I! Fetelor mele le-a lipsit puțin atenția, lipsa de atenție și-a spus cuvântul, lipsa de experiență, dar eu sunt sigur că în următorul meci pe care-l vom juca cu această echipă va fi un alt rezultat! Aș vrea să mulțumesc suporterilor ambelor echipe, care s-au comportat super, și-au încurajat fetele, au cântat și îi felicit încă o dată!”

ACS BĂILE HERCULANE : Bianca Neda, Anastasia Caraiman, Andrada Boangiu – Mariana Domilescu, Denisa Drăgulescu, Bianca Toloș, Andra Cherciu, Georgiana Geosanu, Olivia Bătăiosu, Iasmina Pătășanu, Maria Soroceanu, Alexia Rain, Geanina Papavă. Antrenor : prof. Toma Drăgoiu.

LICEUL TRAIAN VUIA REȘIȚA : Bianca Gherman, Bianca Diaconiță – Ioana Danielescu, Denisa Sorescu, Roxana Voina, Andreea Luca, Iulia Olteanu, Marisa Munteanu, Rut Spiridon, Mădălina Pîrvulescu, Mădălina Voicu, Alexandra Gîrboni. Antrenor : Lucia Moruț.

Au arbitrat Alexandru CIATI și Daniel LUPU – ambii din Reșița.

În clasamentul grupei, după acordarea punctelor pentru talia jucătoarelor, primele trei locuri sunt ocupate de : HC JIMBOLIA – 20 puncte, LPS BANATUL TIMIȘOARA – 18 puncte, LICEUL TRAIAN VUIA REȘIȚA și ȘCOALA GENERALĂ NR.7 TIMIȘOARA – câte 17 puncte.  ACS BĂILE HERCULANE ocpă locul 9 cu 5 puncte.

Campionatul regulat se va relua la sfârșitul lunii ianuarie 2018, perioadă în care va avea loc primul turneu de sală, la care vor participa toate echipele din această serie.

Paul-Sever SMADU

 

Cele mai citite

Related Articles