Salvatorii montani puşi pe drumuri de culegătorii de ciuperci

476

Jandarmii montani din Văliug au plecat astăzi în misiune pentru a căuta o persoană rătăcită pe Muntele Semenic, aflată la cules de ciuperci. Este vorba de un bărbat în vârstă de 49 de ani, din cartierul Secu care a dispărut în zona Poiana Mare.

Persoana în cauză a plecat ieri, împreună cu alţi trei prieteni, pe Semenic, în căutare de ciuperci. La un moment dat, bărbatul s-a despărţit de grup şi nu a mai fost de găsit. Jandarmii montani au plecat astăzi să îl caute, iar operaţiunea s-a încheiat în mod fericit, chiar dacă oamenii legii nu au dat de urmele bărbatului, spune purtătorul de cuvânt al jandarmeriei, Marius Săndulescu.

„La ora 12.40, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Văliug au început căutările persoanei rătăcite. Jandarmii se deplasează cu A.T.V.-ul din dotarea postului, deoarece terenul este greu accesibil. Mai multe persoane din cadrul Serviciului Salvamont erau pregătite să se alăture jandarmilor montani, dar acţiunea de căutare a persoanei rătăcite a fost anulată. Bărbatul în vârstă de 48 ani, a înnoptat la o exploatare forestiera din zona Botu’ Calului în apropierea localității Borlovenii Noi”.

Citeşte şi: S-a rătăcit pe Muntele Mic, dar a fost recuperat

Salvatorii montani susţin cã în fiecare toamnã se confruntã cu astfel de cazuri. Ieri, un alt bărbat a fost recuperat de Salvamontişti de pe Muntele Mic. Amatorilor de ciuperci şi turiştilor li se recomandă sã nu se aventureze în zone pe care nu le cunosc, să aibă mereu telefonul mobil asupra lor, să se informeze asupra condiţiilor meteo şi sã anunţe de fiecare datã zona înspre care au intenţia să se deplaseze pentru a putea fi localizaţi în cazul în care se rătăcesc.

(Sebastian Dragomir)