centura caransebesuluiCNADNR nu va deschide traficul rutier pe porţiunea din centura Caransebeş nici la ultimul termen anunţat, 15 decembrie, după 3 amânări din această primăvară până acum. Într-un comunicat CNADNR participanţii la trafic sunt anunţaţi că circulaţia rutieră pe varianta de ocolire a municipiului Caransebeş se menţine închisă până la data de 15.04.2014, în vederea executării lucrărilor de reparaţii la podul situat la km 7+374.

În urmă cu câteva zile, primarul Marcel Vela anunţa pe postul nostru de radio că lucrările de reparaţii sunt efectuate şi CNADNR poate să-şi respecte hotărârea luată în septembrie. „Regret că va trebui să suportăm în continuare traficul de mare tonaj în zona de protecţie a monumentelor din centrul civic şi acum, în perioada de iarnă, deoarece nu toţi camionagii vor respecta rutele de ocolire oficiale din comunicatul CNADNR. Vom încerca să ne organizăm cât mai bine cu deszăpezirea pe întregul tronson al camioanelor, pentru a nu înregistra blocaje în trafic”, a precizat, într-un comunicat de presă emis astăzi, primarul Marcel Vela.

Rutele alternative recomandate pentru direcţia Timişoara – Bucureşti, pentru desfăşurarea traficului cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, sunt următoarele:

DN 6 Timişoara-Lugoj-Caransebeş
DN 68 Caransebeş – Haţeg
DN 66 Haţeg – Simeria

DN 6 Timişoara – Lugoj – Caransebeş
DN 58 Caransebeş – Reşiţa – Anina
DN 57B Anina – Bozovici – Iablaniţa (intersecţie cu DN 6)

Se recomandă ca, în punctele de frontieră, traficul de tranzit cu masa mai mare de 3,5 tone să fie dirijat şi pe alte rute.