Elena Mosuc

Binecunoscuta soprană Elena Moşuc este invitata Luminiţei Arvunescu la o ediţie specială a Serii de operă transmisă în direct în FM (97,6 şi 104,8), dar şi live audio-video pe site-ul www.romania-muzical.ro, marţi, 17 decembrie, între orele 19:30-21:00. Emisiunea se reia sâmbătă, 4 ianuarie, de la ora 19:00, la Radio România Muzical şi Radio România Cultural, completată de prezentarea în primă audiţie românească a celui mai nou disc al Elenei Moşuc, Eroine donizettiene.

Înregistrarea audio, dar şi audio-video, realizată în timpul acestei emisiuni va fi ulterior postată pe site-ul www.romania-muzical.ro, dar şi pe contul youtube al unicului post de radio românesc dedicat muzicii clasice.

Alături de soprana Laura Tătulescu şi mezzosoprana Ruxandra Donose, Elena Moşuc va fi protagonista concertului-eveniment de pe scena Sălii Radio, vineri, 20 decembrie, ora 19:00. Cotată drept una dintre cele mai importante cântăreţe române ale prezentului, Elena Moşuc şi-a legat activitatea în special de Opera din Zürich, unde a realizat roluri memorabile (Lucia din Lucia di Lamermoor de Donizetti, Gilda din Rigoletto de Verdi, Regina Nopţii din Flautul fermecat de Mozart etc.). De asemenea, Elena Moşuc s-a afirmat pe scene prestigioase din întreaga Europă (printre ele, Teatrul Scala din Milano), dar şi din Japonia şi China. Discurile Elenei Moşuc au fost aplaudate de critica internaţională. Printre dirijorii şi partenerii de scenă cu care a colaborat se numără nume celebre ca Placido Domingo, Roberto Alagna, Rolando Villazon, Colin Davis, David Zinman etc.