Catalonia: Au fost confiscate mai multe milioane de buletine de vot

Garda Civilă din Spania a confiscat miercuri în Catalonia mai multe milioane de buletine de vot care urmau să fie folosite pentru referendumul privind autodeterminarea pe care separatiștii catalani vor să-l organizeze pe 1 octombrie, a indicat o sursă apropiată anchetei, relatează AFP.

”Sunt în curs de numărare, s-ar putea să fie nouă milioane de buletine de vot”, a declarat sursa, precizând că operațiunea de confiscare a avut loc în localitatea Bigues, la 45 km nord de Barcelona.

Operațiunea a intervenit în timp ce sunt în curs de desfășurare percheziții în mai multe birouri ale executivului catalan la Barcelona, îndeosebi președinția executivului, departamentele pentru afaceri economice și de externe. Au fost arestate 13 persoane, inclusiv primul colaborator al vicepreședintelui Oriol Junqueras. Mii de persoane s-au strâns în centrul Barcelonei pentru a protesta față de arestările respective.

Perchezițiile și arestările au loc în timp ce operațiunile poliției s-au intensificat în ultimele zile, odată cu înmulțirea cazurilor de confiscare de materiale electorale, îndeosebi afișe și materiale de propagandă electorală.

De același autor

Related Articles