Pugiliștii români au picat testul antidoping la Campionatul European de la Albena

86

Sportul românesc nu scapă de eternele cazuri de dopaj. Nici nu au început bine europenele de juniori de la Albena că patru boxeri au fost retraşi din concurs după ce au picat testul antidoping. Fiind vorba de sportivi minori suspendările vor fi drastice atât pentru pugilişti cât şi pentru antrenori.

Cei patru pugilişti şi antrenorii lotului vor reveni de urgenţă în ţară, susține TVR. Andreas David, Ionuţ Marian Lupu, Marian Ciprian Dumitru şi Tiberiu Ionuţ Pălănceanu au fost retraşi de la europenele de la Albena după ce Agenţia Naţională-Anti-Doping a constat că aceştia au folosit Furosemid, substanţă interzisă care este inclusă în secţiunea diuretice şi agenţi mascatori. Furosemid este prescris de doctori pentru a trata hipertensiunea, edemurile de origine cardiacă, renală sau hepatică, iar oprirea bruscă a tratamentului poate produce riscuri grave.

Sportivii au folosit cel mai probabil aceasta substanţă aflată pe lista neagră a Agenţiei Naţionale Anti-Doping pentru a pierde rapid în greutate şi a intra în categoria de concurs. AIBA, Forul care guvernează boxul mondial s-a speriat de numărul mare de sportive din lot găsiţi dopaţi, patru din 13. Cum este vorba de sportivi minori aceştia riscă o suspendare de cel puţin 2 ani.

sursa foto: tvr.ro