Frunzaverde-Dragnea

Joi, 12 decembrie ora 17

Ascultaţi un interviu acordat în exclusivitate de vicepremierul Liviu Dragnea, redactorului Sebastian Dragomir:

Joi, 12 decembrie ora 16

La nivelul judeţului Caraş-Severin sunt derulate în acest moment contracte în valoare de 200 de milioane de euro, iar începând de astăzi, în portofoliu s-au mai adăugat patru milioane. Aceasta este valoarea însumată a încă două proiecte transfrontaliere derulate de Consiliului Judeţean şi partenerii din Serbia. Preşedintele forului, Sorin Frunzăverde a fost astăzi gazda vicepremierului Liviu Dragnea şi împreună au semnat cele două contracte:

Scopul proiectului „Pod peste râul Nera de la Socol la Vračev Gaj” îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii de transport în vestul județului Caraș-Severin în vederea dinamizării schimburilor economice și turistice de o parte si de alta a zonei de frontiera Romania – Serbia. Prin acest proiect, ce are ca partener Municipalitatea Biserica Alba (Republica Serbia),  se dorește realizarea podului peste râul Nera, pod care face legătura între localitățile Socol și Vračev Gaj.

Partenerii Consiliului Județean Caraș-Severin în cadrul celui de-al doilea proiect – „Punct de traversare a Dunării cu bacul între localităţile Moldova Nouă şi Golubac” – sunt Primăria orașului Moldova Nouă (România) și Municipalitățile Golubac și Veliko Gradiste (Republica Serbia).

Ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, Liviu Dragnea a precizat că vizita sa la Reşiţa are mai multe semnificaţii:

Pentru că în sală au fost prezenţi numeroşi primari şi viceprimari, precum şi şefi de instituţii, vicepremierul a avut cu aceştia o discuţie aplicată despre sursele de finanţare pentru anii următori, atât pe programele europene, cât şi pe cele guvernamentale. Totodată, Liviu Dragnea a aflat care sunt problemele pe care le întâmpină autorităţile în teritoriu.

Joi, 12 decembrie

La această oră (15.30), în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, sunt semnate cele două contracte de finanţare.

Miercuri, 11 decembrie

Două noi proiecte ale Consiliului Județean Caraș-Severin, finanțate prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia vor fi semnate mâine, de către ministrul Dezvoltării regionale și administrației publice, Liviu Dragnea şi preşedintele forului judeţean, Sorin Frunzăverde. Este vorba de construcţia unui pod peste râul Nera de la Socol la Vračev Gaj și de un punct de traversare a Dunării cu bacul între localităţile Moldova Nouă şi Golubac. Valoarea însumată a celor două proiecte se cifrează la aproape patru milioane de euro. Contractele de finanțare vor fi semnate de la ora 15.00, în sala de ședințe a Palatului Administrativ din Reşiţa.