Două medalii de argint pentru România la Europenele de atletism pentru juniori

Bianca Răzor (foto) s-a clasat pe locul al doilea în cursa de 400 de metri liber, la Campionatele Europene de juniori, de la Rieti, iar Elena Andreea Pănţuroiu a devenit vicecampioană europeană la triplusalt, astfel că cele două atlete au adus primele medalii pentru România la reuniunea din Italia.

Românca Andreea Panţuroiu şi-a adjudecat vineri medalia de argint în proba de triplusalt de la Campioantele Europene de juniori, care se desfăşoară în Italia, la Rieti.

Atleta în vârstă de 18 ani, a reuşit cea mai bună performanţă din carieră, 13,36 metri, graţie căreia a condus aproape întregul concurs, fiind depăşită de noua campioană continentală, Ottavia Cestonaro (Italia) – 13,41 metri, de-abia la ultima săritură. Medalia de bronz a revenit atletei spaniole Ana Peleteiro, cu 13,29 m, în timp ce pe locul 4 s-a situat o altă româncă, dubla campioană mondială la cadete (la lungime şi triplusalt), de săptămâna trecută, de la Doneţk, Florentina Marincu, cu 13,23 metri. De altfel, cele două sportive din România (cărora în finală li s-a adăugat şi Andreea Lefcenco – locul 10, cu 12,74 m) au fost cele mai tinere din concurs.

Bianca Razor, vicecampioanaTot vineri, o altă româncă, Bianca Răzor a devenit vicecampioană europeană în proba de 400 de metri, obţinând medalia de argint cu cel mai bun rezultat al carierei – 51 de secunde şi 82 de sutimi. Bianca Răzor, care va împlini 19 ani pe 8 august, este dublă medaliată la prima ediţie a Jocurilor Olimpice ale tineretului de la Singapore în 2010 (argint şi bronz), fiind, de asemenea, medaliată la mondialele şi europenele de juniori.

Cele mai citite

Related Articles