artificii interziseOperaţiunea „Foc de artificii” a fost declanşată şi în Caraş-Severin. Până în acest moment, la nivelul judeţului nu s-a constatat nicio infracţiune, dar în urma unui reportaj difuzat la postul nostru de radio, poliţiştii vor controla comercianţii de petarde din cartierul reşiţean Lunca Bârzavei.

Materialele pirotehnice cu încărcătură explozivă mică pot fi folosite pe tot parcursul anului, dar numai dacă fac parte din clasa I. Celelalte categorii pot fi utilizate doar de către specialiştii pirotehnişti, atrage atenţia comisarul şef Nicolae Cernea, reprezentantul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Caraş-Severin. Acesta a vorbit despre operaţiunea „Foc de artificii”, aflată în desfăşurare la nivel naţional:

În judeţul Caraş-Severin funcţionează şase firme autorizate să comercializeze materiale pirotehnice. Acestea au un regim special şi trebuie să respecte reguli stricte de depozitare a artificiilor, a mai spus Nicolae Cernea.