„Eroul de la Sevilla” a ajuns pe Clisura Dunării

Primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma își reamintește cel mai mare eveniment fotbalistic al României, câștigarea Cupei Campionilor Europei în anul 1986.

” Cei mai tineri doar au auzit, iar cei care am depăşit vârsta de 40 de ani am trăit probabil, din toată ființa cel mai mare eveniment fotbalistic al României, câștigarea Cupei Campionilor Europei în anul 1986. Întreaga Românie a stat cu sufletul la gură la executarea penalty-urilor, unde Duckadam a reușit să pareze șuturile jucătorilor echipei Barcelona.”

Vineri, 25 august a ajuns în zona Clisurii Dunării marea legendă a fotbalului românesc, Helmuth Duckadam!

Marele portar al României a acceptat invitaţia primarului de la Moldova Nouă de a lua parte la un meci de fotbal sâmbătă,26 august, de la ora 21.00, pe terenul sintetic din curtea Liceului din oraș. Alături de Helmuth Duckadam vor participa fostele glorii locale și alți iubitori ai sportului rege.

Vă astept să fiţi spectatori la acest meci demonstrativ dedicat în primul rând dumneavoastră, fanilor fotbalului. Pentru noi echipa Steaua 86 rămâne un model de dăruire, muncă, sacrificiu și nu în ultimul rând patriotism!”, a concluzionat Adrian Torma.

Helmuth Duckadam s-a născut în data de 1 aprilie 1959, în comuna Semlac din județul Arad, fost portar al României, supranumit „Eroul de la Sevilla”. A jucat la echipele Steaua Bucureşti şi Constructorul Arad.

Cristina Corocan