IMG_0109Azilurile de bătrâni sunt cele mai triste locuri de pe pământ de sărbători. Persoanele în vârstă care au ajuns să trăiască aici au pierdut numărul anilor de când nu au mai fost vizitaţi de cineva din familiile lor. Pentru aceşti bătrâni, sărbătorile nu înseamnă decât o nouă zi normală care va trece la fel de repede ca oricare alta.

În preajma apropiatelor sărbători de iarnă, la Complexul de servicii sociale pentru persoane adulte Reşiţa s-a desfăşurat luni, 9 decembrie o acţiune social-filantropică venită în sprijinul vârstnicilor instituţionalizaţi. Un grup de tineri alături de membrii ai Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin au vizitat, ca în fiecare an dealtfel, bătrânii de la azilul din urbe, pentru a le mângâia sufletele şi a le arăta că lumea nu i-a uitat. Cum a fost primit gestul nemţilor reşiţeni am aflat de la directorul interimar, Delia Băban:

Programul cultural a constat într-un recital de colinde susţinut de formaţia vocal-instrumentală “Banater Bergland” alături de echipa de dansuri populare germane “Enzian”. În finalul acţiunii femeile din cadrul Clubului “Femina” al Forumului Democratic al Germanilor din Reşiţa au împărţit daruri, constând în pungi cu dulciuri şi fructe şi au socializat cu bătrânii găzduiţi de complexul reşiţean:

90% dintre bătrânii din acest azil îşi vor petrece sărbătorile, singuri. Peste 184 de persoane vârstnice locuiesc în căminul din Reşiţa.