Steaua va întâlni pe Dinamo Tbilisi în turul III preliminar al Ligii Campionilor

Steaua Bucureşti, dacă va trece de Vardar Skopje, va întâlni mai mult ca sigur formaţia georgiană Dinamo Tbilisi în turul III preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, potrivit tragerii la sorţi efectuate vineri, la Nyon.

Steaua va intalni pe Dinamo Tbilisi in turul 3 preliminar al LCSteaua a învins în prima manşă a turului II preliminar pe Vardar Skopje, cu 3-0, la Bucureşti, revanşa fiind programată în Macedonia, pe 23 iulie. Dinamo Tbilisi a surclasat cu 6-1 formaţia feroeză EB/Streymur la Tbilisi, iar returul va avea loc tot pe 23 iulie.

Conform tragerii la sorţi, în prima manşă din turul III Steaua va juca în deplasare, pe 30 sau 31 iulie, iar partida din manşa secundă se va juca la Bucureşti, pe 6 sau 7 august.

Campioana Georgiei este antrenată de cehul Dusan Uhrin jr, fost tehnician la Poli Timişoara şi CFR Cluj, iar vara aceasta a disputat un meci amical cu CFR Cluj, încheiat la egalitate, 0-0. Echipa georgiană are în palmares Cupa UEFA (1981), 14 titluri de campioană naţională, 10 cupe şi 5 Supercupe, dar şi două titluri de campioană a URSS (1964, 1978). Lotul său cuprinde doi spanioli, fundaşul Ustaritz şi atacantul Xisco, pe macedoneanul Glisic, slovacul Grajciar, ivorianul Vouho şi mai mulţi internaţionali georgieni.

Dinamo Tbilisi a întâlnit de două ori echipe româneşti în cupele europene şi nu a pierdut niciodată. În ediţia 1987-1988 a Cupei UEFA a trecut în şaisprezecimi de Victoria Bucureşti cu 2-1 şi 0-0, iar în sezonul 1994-1995 a eliminat pe Universitatea Craiova din primul tur preliminar cu 2-0 şi 2-1. Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles