Atenţie cărăşeni: Lemnele de foc se acordă, de anul acesta, după alte criterii

Noul Cod Silvic, aduce modificări în asigurarea necesarului de lemn de foc pentru populație.

Dacă până la adoptarea actului normativ menţionat lemnul se comercializa pe picior către agenții economici, care apoi îl revindeau populației, potrivit noilor prevederi, acesta va fi atribuit prin vânzare directă cetăţenilor, care însă nu au dreptul de a-l revinde, caz în care va fi confiscat, fiind considerat de proveniență ilegală.

Proveniența lemnului va fi din fondul forestier proprietate publică a statului sau a unităților administrativ-terioriale. Cetățenii vor depune solicitările în scris, la unitățile administrativ-teritoriale, care le centralizează și transmit necesarul de lemn către ocolul silvic. Termenul până la care se pot depune cereri în acest an este sfârşitul lunii august.

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu, a solicitat reprezentanţilor autorităţilor publice locale să informeze potențialii beneficiari despre procedura pe care trebuie să o urmeze în vederea achiziţionării lemnului de foc, pentru a evita ca populaţia să fie afectată de lipsa acestuia pe întreaga perioadă a sezonului rece. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles