Noul prefect al județului Caraș-Severin a depus jurământul

601

Sala de şedinţe a Palatului Administrativ din Reşiţa a fost plină astăzi, când a avut loc ceremonia de instalare a noul prefect al județului Caraș-Severin, Matei Lupu. Depunerea jurământului s-a făcut în prezenţa comisarului Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu Instituţiile Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. În sală au fost prezenţi şefii tuturor structurilor din MAI, ai structurilor descentralizate. A fost prezent fostul prefect Florenţa Albu, preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, oameni politici, alţi invitaţi.

„Mă onorează această funcţie. După cum mă cunosc, eu zic că nu o să mă fac de ruşine şi o să pun în aplicare toate atribuţiile pe care le are Prefectul. Nu vreau să discut despre situaţia economică a judeţului, dar pot să spun că voi fi alături de orice primar, de preşedintele Consiliului Judeţean sau orice ONG şi instituţie care doreşte să facă ceva, să dezvolte judeţul Caraş-Severin. M-am născut în judeţul acesta şi aici vreau să rămân”, a declarat imediat după investire, noul prefect.

Cuvinte de laudă a avut şi preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu. El consideră că alegerea Guvernului a fost una corectă.

Matei Lupu este cel de-al 17-lea prefect al judeţului Caraș-Severin din 1990 şi până astăzi. Are 55 de ani şi a fost primar în Moldova Nouă, între anii 2000-2008, respectiv 2012-2016.

(Sebastian Dragomir)