Programul complet al Cupei Mondiale 2014, din Brazilia, şi orele de difuzare a meciurilor în România

Cupa Mondiala Brazilia 2014Spania, campioana mondială şi europeană en titre, a fost repartizată în Grupa B la cea de-a 20-a ediţie a Cupei Mondiale de fotbal, care va avea loc între 12 iunie şi 13 iulie 2014, alături de reprezentativele Olandei, Chile şi Australiei, conform tragerii la sorţi care a avut loc vineri, 6 decembrie, în staţiunea turistică braziliană Costa do Sauipe, în prezenţa preşedintelui Braziliei, Dalma Rousseff, şi a conducătorului FIFA, Sepp Blatter.
Naţionala ţării-gazdă Brazilia, o altă favorită la câştigarea trofeului, va evolua în Grupa A, din care mai fac parte formaţiile Croaţiei, Mexicului şi Camerunului.
Grecia, învingătoarea România în barajul de calificare la CM 2014, va juca în Grupa C, alături de Columbia, Cote d’Ivoire şi Japonia.
Cele 32 de selecţionate calificate la turneul final de anul viitor au fost repartizate în opt grupe a câte patru echipe, primele două clasate în fiecare grupă urmând să se califice în optimile de finală ale a competiţiei.
Componenţa grupelor:
Grupa A: Brazilia, Croaţia, Mexic, Camerun
Grupa B: Spania, Olanda, Chile, Australia
Grupa C: Columbia, Grecia, Cote d’Ivoire, Japonia
Grupa D: Uruguay, Italia, Anglia, Costa Rica
Grupa E: Elveţia, Franţa, Ecuador, Honduras
Grupa F: Argentina, Bosnia-Herţegovina, Nigeria, Iran
Grupa G: Germania, Portugalia, Ghana, SUA
Grupa H: Belgia, Rusia, Algeria, Coreea de Sud

Partida de deschidere a competiţiei, Brazilia – Croaţia, se va disputa pe 12 iunie 2014 la Sao Paulo, de la 23,00 (ora României). A doua zi, pe 13 iunie, va avea loc la Salvador de Bahia meciul dintre Spania şi Olanda, reeditarea finalei Cupei Mondiale 2010, desfăşurată în Africa de Sud şi câştigată de spanioli cu 1-0 după prelungiri.
‘Va fi cea mai frumoasă dintre toate Cupele Mondiale de până acum. Va fi o Cupă a Cupelor, una de neuitat. Brazilia este, după cum ştiţi, ţara fotbalului. Acesta este în inimile tuturor brazilienilor. Ţara noastră este cea a lui Pele, cel mai bun fotbalist din toate timpurile. Ronaldo este cel mai bun marcator din istoria Mondialului, iar noi avem astăzi o echipă puternică, plină de tinere vedete. Suntem foarte fericiţi să le urăm bun venit celor 32 de echipe’, a spus cu această ocazie Dalma Rousseff.
‘Era timpul pentru Cupa Mondială să revină în Brazilia. Este bine că s-a întors. Fac apel către toţi fanii din Brazilia şi din lume să ni se alăture pentru această mare sărbătoare pe care o reprezintă Cupa Mondială’, a afirmat la rândul său Sepp Blatter.
La evenimentul de la Costa do Sauipe, transmis în direct de televiziunile din 193 de ţări au participat mai multe nume de legendă ale fotbalului mondial: francezul Zinedine Zidane, argentinianul Mario Kempes, germanul Lothar Matthaeus, brazilienii Ronaldo şi Cafu, spaniolul Fernando Hierro, italianul Fabio Cannavaro, uruguayanul Alcides Ghiggia şi englezul Geoff Hurst.

Calendarul meciurilor.

Tabloul complet al meciurilor

De același autor

Related Articles