[FOTO] ”Procesiunea tinereții” și conferința cu tema ”Să fii român!” susținută de Dan Puric la Reşiţa, puncte importante din seria activităţilor cultural-educative ale Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte

246

Motto: „Credinţa în Dumnezeu e credinţa în Pace”.

Episcopia Caransebeșului organizează, în perioada 18-20 Iulie 2017, în municipiile Reșița și Caransebeș, Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte (ITO BM), la care sunt așteptați să participe aproximativ  500 de tineri cu vârste între 14-24 de ani din tot județul Caraș-Severin, dar și delegații din alte județe din țară.

„Rugăciunea este locul unde se găseşte Dumnezeu”

   Evenimentul își propune să ofere tinerilor oportunitatea participării la o serie de activități cultural – educative cu caracter duhovnicesc, precum și de socializare, în scopul promovării valorilor Bisericii noastre, dar și ale județului Caraș-Severin.

Programul ITO BM va debuta marți 18 iulie 2017, ora 17.00 cu festivitatea de deschidere, care va avea loc la Reșița, în Parcul Tricolorului. Începând cu ora 20.00,va avea loc o seară de muzică folk, invitat special fiind cantautorul Cristian Buică însoţit de un grup de tineri muzicieni din municipiul de pe Bârzava.

Ziua de miercuri 19 iulie 2017 va oferi tinerilor participanți posibilitatea dezbaterii unor probleme de actualitate în cadrul unor ateliere de lucru, precum și vizitarea mănăstirii Vasiova. Începând cu ora 17.00, va avea loc ”Procesiunea tinereții” pe traseul Biserica ”Sf. Ap. Petru și Pavel – Bd. Muncii – Intim –Bd. Republicii – Catedrala ”Schimbarea la față”, urmată de conferința cu tema ”Să fii român!” susținută de actorul Dan Puric.

Joi 20 iulie 2017, la praznicul ”Sf. Proroc Ilie Tesviteanul”, tinerii vor lua parte la Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala „Învierea Domnului” din Caransebeș, la finalul căreia va avea loc festivitatea de încheiere a întâlnirii.

Credinţa este născută din recunoştinţă. O minte recunoscătoare aşteaptă în permanenţă lucruri bune, iar aşteptarea devine credinţă. Reacţiunea recunoştinţei asupra minţii omului produce credinţa; şi fiecare val de mulţumiri şi recunoştinţa măresc credinţa.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte este un eveniment organizat de Episcopia Caransebeșului, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, Primăriei Municipiului Reșița, Primăriei Caransebeș și al Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.

Epilog: „Rugăciunea este locul unde se găseşte Dumnezeu”.

Anca Bica Bălălău