cadavru_politia_nu_treceti019

Update!

Duminică ora 15.00

Cei doi prezumtivi autori ai infracțiunii de omor deosebit de grav de la Hațeg au primit mandate de arestare preventivă (pe 29 de zile, respectiv 19 zile – în cazul minorului).

Sâmbătă, ora 13.00

În urma cercetărilor efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și cei ai Poliției Orașului  Hațeg au reușit, în mai puțin de 24 de ore de la sesizarea faptei, să îi identifice pe prezumtivii autori ai dublului asasinat comis auspra unei femei în vârstă de 79 de ani și a nepotului acesteia, în vârstă de 28 de ani, ambii din Hațeg.

Cadavrele celor doi au fost găsite în data de 06.12.2013 în locuința acestora de către fiica victimei de 79 de ani, respectiv mama tânărului de 28 de ani, care a sesizat Poliția Orașului Hațeg. La locul faptei s-au deplasat și echipaje ale I.S.U. Hunedoara, în prima fază luându-se în calcul, ca ipoteză de lucru, o moarte accidentală, datorată intoxicării cu monoxid de carbon.

În cursul cercetării la fața locului, echipa de criminaliști a identificat mai multe indicii – inclusiv urme de violență pe corpurile celor două victime – care au condus la concluzia unei morți violente.

În urma probatoriului administrat, s-a reușit identificarea cu operativitate a doi suspecți, Florin M., de 28 de ani și M. I., de 17 ani, ambii din Hațeg, cu privire la care anchetatorii au stabilit că făceau parte din anturajul victimei de 28 de ani, împreună cu care au consumat, la locuința acestuia, băuturi alcoolice, după, care, pe fondul unui conflict spontan, i-au aplicat acestuia mai multe lovituri cu un cuțit de bucătărie, în timp ce victimei în vârstă de 79 de ani i-au aplicat lovituri cu un corp contondent și i-au produs decesul prin compresiune toracică.

După comiterea dublei crime, cei doi suspecți au incendiat mobilierul camerei în care se aflau victimele, în încercarea de a distruge probele materiale ale faptei și a-i induce în eroare pe anchetatori.

În urma administrării probatoriului, cei doi suspecți și-au recuoscut faptele, ei urmând a fi reținuți și prezentați instanței de judecată – Tribunalul Hunedoara – cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracțiunii de omor deosebit de grav, faptă pentru care este prevăzută pedeapsa cu închisoarea între 15 și 25 de ani sau detenția pe viață.

Vineri, ora 15.45

Două persoane decedate au fost descoperite astăzi într-un imobil de pe strada Suseni din Haţeg. Este vorba de o femeie în vârstă de 79 de ani şi nepotul acesteia de 28 de ani. Poliţiştii cred că cele două persoane au fost ucise, aşa că au deschis o anchetă. Cercetările sunt conduse de un  procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu. Cadavrele celor doi au fost preluate de Serviciul Judeţean de Medicină Legală, urmând a fi supuse necropsiei pentru a se stabili cu exactitate cauza şi circumstanţele morţii.