nonagenari

Reprezentanţii primăriei municipiului Reşiţa au oferit vineri, 6 decembrie nonagenarilor din localitate diplome de excelenţă şi un ajutor financiar. Conform Hotărârii Consiliului Local 130/ 2011, persoanele care au împlinit anul acesta 90 de ani şi mai mult, au fost recompensate de municipalitate prin vizita la domiciliul acestora a reprezentanţilor din cadrul Serviciului Comunitar de Evidenţa Persoanelor a Primăriei urbei de pe Bârzava.

şeful Serviciului Comunitar de Evidenţa Persoanelor, Mariana Miulescu.

S-au bucurat astfel de recunoştinţa autorităţilor locale 10 persoane, dar şi familiile acestora. Nonagenarii, înregistraţi în evidenţele Primăriei, au fost premiaţi fiecare, pentru drumul parcurs în viaţă, cu suma de 250 de lei. Vizita reprezentanţilor primăriei a fost primită cu bucurie de Parascheva Vinulescu, născută la Dognecea cu 92 de ani în urmă şi de Rozalia Toszeghi de 91 de ani, originară din localitatea timişană Otelec li stabilită la Reşiţa de la începutul anilor 70. Aceasta ne-a primit cu lacrimi în ochi şi cu braţele deschise:

„Am avut şi necazuri, am trăit în sărăcie, dar nimeni n-a dat cu bulgări după mine. Anul trecut nişte copii au aruncat bulgări de zăpadă în mine. Tineretul de azi e mai rău ca înainte”. Doamna Rozalia nu a băut alcool, nu a fumat şi n-a băut cafea niciodată. Spune că a trăit modest, dar nici nu s-a plâns, nu a cerut pomană şi nici împrumut de la nimeni. S-a mulţumit cu ce a avut. Acum, îi place să se uite la televizor, îi plac serialele romantice. Doamna Rozalia locuieşte cu şi fiica ei, Agnes, şi ea pensionară, într-un apartament din cartierul Lunca Bârzavei.

În cadrul acţiunii, şeful Serviciului Comunitar de Evidenţa Persoanelor, Mariana Miulescu a transmis vârstnicilor urări de sănătate şi tradiţionalul “La mulţi ani”! din partea edilului urbei de pe Bârzava, Mihai Stepanescu.

2 COMENTARII

 1. Stimata doamna Mariana Miulescu, sef serviciu Comunitar de Evidenta Persoanelor,

  Sunt Alexa Doru, domiciliat in Resita si salut initiativa Primariei de a premia batranii de 90 de ani din municiu Resita , dar as avea o remarca la felul cum s-au atribuit aceste premii. Matusa mea a implinit frumoasa varsta de 90 de ani in luna aprilie a acestui an si eu cred ca merita acest premiu , chiar daca nu s-a inaintat catre Primarie acea cerere. Mi s-a spus ca cererea se face cu un an inainte . Dar e vorba de 90 de ani ……..Dumneavoastra aveti o evidenta clara a populatiei la acest serviciu. Mentionez ca doamna Krakofsky Victoria , domiciliata in Resita, str. Fagarasului , bloc 33, scara A, ap.6 este una din persoanele deportate in URSS , fiind membra a Forumului German Resita.
  Astept un raspuns din partea dumneavoastra, va multumesc
  Doru Alexa

  • Stimate(ă) Domn (Doamnă),
   Pentru a beneficia de această sumă de bani, mătuşa dv. terbuie să fie înregistrată în listele Serviciului primăriei amintit în text. Am verificat şi dumneaei nu apare în acele liste. Dar, există o soluţie şi-anume: vă puţeţi deplasa la sediul serviciului comunitar de evidenţa persoanelor din cadrul Primăriei Reşiţa, situat în locaţia fostului Oficiu Poştal Reşiţa 1, având asupra dv. o copie după buletinul şi certificatul de naştere al mătuşii dv., acte care se vor depune la ghişeul acestui serviciu. Succes!

Comments are closed.