Steaua merge in semifinalele Cupei RomanieiSteaua Bucureşti s-a calificat în semifinalele Cupei României-Timişoreana la fotbal, joi seara, 5 decembrie, după ce a învins pe Oţelul Galaţi cu 2-0 (0-0), pe stadionul ”Steaua”, în ultimul meci din sferturile de finală ale competiţiei. Italianul Federico Piovaccari (46), din centrarea lui Cornel Râpă, fost jucător al echipei gălăţene, şi tânărul Alexandru Târnovan (84), la meciul de debut în echipa mare, din pasa lui Piovaccari, au marcat golurile formaţiei din Ghencea.

În prima repriză, oaspeţii au avut prima ocazie mare de gol, prin brazilianul Marquinhos, singur cu portarul Florin Niţă (14). Steaua a replicat prin Pantelis Kapetanos, al cărui şut a fost respins de Cristian Brăneţ (18). Alex Bourceanu a trimis mingea în bară (32), iar Leandro Tatu a reluat peste poartă din poziţie ideală.

În partea a doua a meciului, Oţelul a ratat prin Laurenţiu Iorga (57), care a alunecat în momentul şutului, şi Victoraş Astafei (73), în timp ce Andrei Prepeliţă nu a putut să îl învingă pe Brăneţ din situaţie de unu la unu (71).

Steaua se alătură astfel în semifinale echipelor Petrolul Ploieşti, Dinamo şi Astra Giurgiu.

Steaua a pus capăt unei serii de cinci meciuri fără victorie în toate competiţiile (5 egaluri). Oţelul a pierdut ultimele sale patru partide (trei în campionat, una de cupă), toate cu germanul Ewald Lienen pe banca tehnică.

La Oţelul a jucat Silviu Ilie, care a revenit în urma unei accidentări care l-a ţinut departe de gazon un an şi jumătate.

Arbitru: Marius Avram (Bucureşti); arbitri asistenţi: Aurel Oniţă (Constanţa), Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava); arbitru de rezervă: Iulian Călin (Ştefăneşti/AG)

Observatori: Cornel Sorescu (Piteşti) – CCA, Alexandru Boc (Bucureşti) – FRF. Sursa: Agerpres