[FOTO-VIDEO] Banatul Montan oferă condiții optime de pregătire pentru înotătorii norvegieni

142

În Reșița se află în această perioadă, la invitația municipalității, o delegație de 14 sportivi norvegieni, însoțiți de fosta înotătoare de performanță, născută la Reșița, Carla Negrea Troner. Aceasta îi pregătește pe înotătorii, care acum activează la Mandal Svømmeklubb din Norvegia.

Carla ne-a vorbit despre revenirea acasă și despre cum se simt tinerii sportivi norvegieni la Reșița:

“Am venit la Reșița pentru o perioadă de 2 săptămâni, în vederea pregătirii pentru Campionatul Național, cu o parte din sportivii pe care îi antrenez în Norvegia. Eu locuiesc în Norvegia de 6 ani, și am hotărât anul acesta să facem pregătirea, înainte de Campionatul Național, aici în Reșița. În general, în fiecare vară, din cauză că bazinele în Norvegia se închid, funcționează doar pe perioada școlii, trebuie totdeauna să găsim un loc unde să ne antrenăm și anul acesta am ales Reșița. Am ales orașul meu natal și la invitația primarului Nelu Popa, căruia îi mulțumim pe această cale. Toți sportivii se simt bine la Reșița. Am fost și la Timișoara ieri, și la Văliug, le place foarte mult bazinul, dar se plâng de căldură”, a a afirmat, Carla Negrea Troner.

Tinerii sportivi norvegieni se simt foarte bine în Reșița, după cum ne-au confirmat chiar ei:

”Îmi place foarte mult. E surprinzător de bine. Natura este frumoasă, foarte multă câmpie, relief diferit față de Norvegia. Totul este bine. Mâncarea este foarte gustoasă, iar oamenii de aici sunt foarte ospitalieri, a spus Bernt Marcus Seyffart.”

”Îmi place foarte mult Reșița, iar bazinul de aici este foarte mare. E numai bun să ne antrenăm aici. Sper să iau medalie în Campionatele Naționale ale Norvegia”, a subliniat Tone Kartmark.

”Noi obișnuiam să mergem la pregătire în Spania, dar aici este mai frumos. Mâncarea este bună, iar bazinul se prezintă în condiții bune”, a afirmat Malik Knapp.

Delegația norvegiană se va afla la Reșița până în data de 6 iulie. Joi se deplasează spre Gărâna, iar sâmbătă la Văliug.

La Reșița, Carla și-a reîntâlnit foștii colegi, printre aceștia partenera de întreceri Luminița Dobrescu.

Noi am fost colege 15 ani. Am împărțit camera, ședințele de antrenamente. Mă bucur foarte mult că în acest an a reușit să vină la Reșița. Are toate condițiile și sper ca sportivii norvegieni să fie încântați de ce bazin olimpic avem noi la Reșița. Sper că anul viitor, dacă vor fi mulțumiți, vor reuși să revină aici,orașul natal al Carlei. Sper de asemenea să le placă împrejurimile, ne-a spus Luminița Dobrescu.

Pe toată perioada schimbului de experiență vor avea loc și excursii la obiectivele turistice din Banatul Montan.

Cristina Corocan